Olet tässä

Keski-Pohjanmaan ensimmäinen kokonainen omatoimikirjasto on avattu Lohtajalla

22.10.2019

Kokkolan kaupunginkirjaston lehtisali on ollut omatoimikäytössä puolisen vuotta, mutta nyt on avattu kaupungin ja Keski-Pohjanmaan ensimmäinen kokonainen kirjasto Lohtajalla omatoimikäyttöön.

Omatoimikirjastoiksi kutsutaan kirjastoja, joihin on asennettu asiakkaiden omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Näitä kirjastoja voit käyttää myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan tallentavan kameravalvonnan avulla.

Omatoimikirjastoon pääsee voimassaolevalla Anders-kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen koodinsa. Omatoimikirjaston käyttöoikeuden saa allekirjoittamalla hakemuksen Lohtajan kirjastossa, alle 18-vuotiailla myös huoltajan on oltava läsnä hakemusta tehtäessä. Samalla asiakas saa opastuksen omatoimikirjaston käyttämiseksi.

Lohtajan kirjastossa asiakkaat voivat omatoimiaikana lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla sekä noutaa tekemiään varauksia. Asiakastietokoneet, sähköiset lehtipalvelut sekä langaton verkko ovat käytettävissä. Lehtien ja kirjojen lukeminen sekä työskentely ja pienten kokousten pitäminen onnistuvat myös.

Omatoimikirjasto on auki maanantaista perjantaihin kello 8-21 sekä lauantaina, sunnuntaina ja aattopäivinä kello 8-18. Henkilökunta on paikalla kirjastossa tuttuina aukioloaikoina maanantaina ja perjantaina kello 10-16 sekä tiistaista torstaihin kello 12-19. Silloin kirjasto on normaalisti auki. Henkilökunta opastaa mielellään omatoimikirjaston käytössä!

Opasvideo omatoimikirjaston käyttöön.

Päivitetty 30.10.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta