Olet tässä

Puutarhan yrtit ja luonnon villiyrtit

30.5.2016

Kokkolan pääkirjastossa vietetään yrttipäivää keskiviikkona 8.6. klo 13-18. Tapahtuman järjestävät Marttojen kotitalousneuvonta ja kaupunginkirjasto.

Päivän aikana tutustutaan villiyrtteihin keruutuotetarkastaja Terho Taarnan kanssa ja kotitalouden ja kotipuutarhan asiantuntija Eija Tuukkanen Martoista maistattaa yrttisiä makuja keittiöstä. Mehiläistarhaaja Soini Koski tuo mehiläisensä ihasteltavaksi ja kukkakaupat ovat tehneet yrttikukkakimput tai -asetelmat, joista saa äänestää kauneinta. Mukana ovat Kukkakauppa Mari Havia, Lindell Flowers, Lundellin Kukka sekä Vakkurin Kukka. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kirjapalkinto.

Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa. Tanja Lintula pitää kaksi satujoogaa, klo 13 ja 15. Joogan jälkeen lapset tutustuvat yrttipenkkiin. Lapset voivat myös osallistua tietovisaan.

Kirjastossa on tarjolla kahvia ja yrttiyllätyksiä klo 13-15. Saatavana on myös Kotipuutarhalehtiä, Martta-lehden yrttinumero sekä lehtisiä villiyrteistä ja puutarhayrteistä.

Legotellen kesään

Ville-Veikan Lego-näyttelyyn voi tutustua pääkirjastossa juhannukseen saakka. Esillä Lego-rakennelmia merirosvolaivasta avaruusalukseen.

Päivitetty 5.9.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta