Olet tässä

Siperiasta novellikoukun kautta aavemetsästäjiin

21.10.2019

Kokkolan kaupunginkirjastossa järjestetään kolme kirjallisuustapahtumaa lokakuun viimeisellä viikolla: Jussi Konttinen: Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa, Mia Sumell: Hyvän mielen villasukat sekä Mika Nikkilä: Suomen aavemetsästäjät. 

Siperia_etukansi.JPGSiperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa

Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen muutti perheineen Siperian kylmimmälle alueelle Jakutiaan. Talvella pakkanen paukkui 50 asteessa ja perhe sulatti vettä jäälohkareista. Lapset kävivät siperialaista kyläkoulua ja munniharppupainotteista päiväkotia.

Konttinen on julkaissut kokemuksistaan kirjan Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa. Se käsittelee elämää Töhtyrin jakuuttikylässä, mutta myös Siperian taloutta, politiikkaa ja kulttuuria, valtavaa erämaata, suunnattomia luonnonrikkauksia, arktisen alueen herkkää luontoa ja ilmastonmuutosta.

Jussi Konttinen kertoo Siperiasta sanoin ja kuvin Kokkolan kaupunginkirjaston Hongell-salissa tiistai-iltana 29.10. Tilaisuudessa voi ostaa kirjan 25 eurolla.

Hyvän mielen villasukat.jpg

Novellikoukussa neulotaan ja kuunnellaan ääneen luettuja novelleja

Kaupunginkirjastossa järjestetään novellikoukku keskiviikko-iltana 30.10. Mukana neulomassa SullaVikat-sivuston tekijä Mia Sumell, jonka kirja Hyvän mielen villasukat julkaistiin syyskuussa.

Ota oma käsityö mukaan ja tule kuuntelemaan! Novelleja lukevat Mami ja Minna.

Suomen aavemetsästäjät - Basam books.jpg

Suomen aavemetsästäjät

Rajatiedon tutkija Mika Nikkilä esittelee kirjaansa Suomen aavemetsästäjät ja kertoo samalla yliluonnollisista kokemuksistaan perjantaina 1.11. kaupunginkirjaston Hongell-salissa.

Nikkilä on valkeakoskelainen rajatiedon tutkija ja kirjailija. Hän toimii päätutkijana Paranormal Investigations Group Finland -tutkimusryhmässä. Suomen aavemetsästäjät (Basam Books, 2019) perustuu Nikkilän omakohtaisiin kokemuksiin 26 kohteessa ympäri Suomea.

Jussi Konttinen: Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa

tiistai 29.10. kello 17.30

Mia Sumell: Hyvän mielen villasukat

keskiviikko 30.10. kello 17.30

Mika Nikkilä: Suomen aavemetsästäjät

perjantai 1.11. kello 15


Päivitetty 21.10.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta