Olet tässä

Tylsyyttä, hiljaista tanssia, livemusiikkia ja poistokirjoja

4.2.2019

Professori Juha T. Hakala kertoo kirjastaan Tylsyyden ylistys - ikävystyneisyys on luovuuden alku kaupunginkirjastossa torstai-iltana 7.2.

Juha T. Hakala on kokkolalainen opettajankouluttaja, kasvatustieteilijä ja filosofi, joka on kirjoittanut lähes 20 tietokirjaa. Viimeisissä kirjoissaan hän on käsitellyt työelämän muutosta ja kiireen kokemusta, mutta myös elämäntapojen muutosta.

Viimeinen teos liittyy tylsyyden kokemukseen, jonka muutamat tulevaisuuden tutkijat ovat nostaneet jopa yhdeksi muoti-ilmiöksi ja trendiksi. Luennolla Hakala kertoo, mistä tylsyydessä on kysymys. Tylsyys ei ole vain vastenmielinen tunne.

Perjantai-iltapäivällä 8.2. Keski-Pohjanmaan kansanopiston Esittävän taiteen linja opettajanaan Wilhelm Blomberg esittää tanssiesityksen Hiljaiset tanssit.

Hiljaiset tanssit on kestollinen tanssiesitys, joka syntyi tarpeesta tutkia ja tehdä eroa oman tanssin ja esittävän tanssin välille. Esityksessä tanssijat valitsevat itsellensä noin tunnin verran musiikkia, laittavat kuulokkeet korviin, sulkevat silmänsä ja antautuvat musiikin ja tanssin vietäväksi.

Teos tutkii sitä, miten käsitämme oman tanssimme ja miten haluamme esiintyä tanssilla. Hiljaiset tanssit on moniääninen ja -muotoinen projekti. Kunkin esiintyjän käsitys ja kokemus tanssista, hänen suhteensa musiikkivalintaansa ja esiintymiseen, tekevät jokaisesta yksittäisestä esityksestä ainutlaatuisen. Tapahtuma on osa Kokkolan talvitansseja 7.-10.2.

Noora Kataja Trio esiintyy kaupunginkirjaston Kirjasto livessä lauantai-iltapäivällä 9.2. Triossa Noora Kataja laulaa ja soittaa koskettimia, Mikko Kiiveri lyömäsoittimia ja Tuula Marjut Virkkala sähköbassoa. Tyyleinä ovat pop, soul, jazz ja iskelmä.

Kaupunginkirjastossa on parhaillaan poistokirjamyynti, joka jatkuu 16.2. saakka. Parhaat myydään ensin, joten kannattaa olla ajoissa. Tule tekemään löytöjä!

Päivitetty 6.2.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta