Olet tässä

Kokkolan kirjastojen Vuoden lainaajat ja Lainan päivän tapahtumat 8.2.

6.2.2017

Lainan päivää vietetään tänä vuonna Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston toimipisteistä pääkirjastossa sekä Kälviän, Lohtajan ja Ullavan lähikirjastoissa.

Pääkirjaston tapahtumat 8.2.

Onko meillä oikeutta puhua kohtuudesta?
Tietokirjailija, professori Juha T Hakala puhuu tuoreimman teoksensa Kohtuuden kirjan syntyyn vaikuttaneista asioista Hongell-salissa klo 18. Tilaisuudessa arvotaan kirjapalkintoja.

Poistokirjamyynti alkaa 8.2. ja jatkuu 18.2. saakka.

Kälviän kirjaston tapahtumat 8.2.

Lainan päivän kahvitus klo 13-15. Samalla esitellään kirjaston sähköisiä lehtipalveluita.

Poistokirja- ja lehtimyyntiä koko viikon 6.-12.2.

Lohtajan kirjaston tapahtumat 8.2.

Muksukirjasto klo 10-11.30.

Kahvitarjoilu kirjaston automaatista klo 13-20.

Vuoden lainaajat

Kälviän Vuoden lainaajana palkitaan lukupiirissä ti 14.2. klo 17 Eero Huhtala. Koska Lainan päivän teemana on 2017 tietokirjallisuus, valikoitui Kälviän kirjaston vuoden lainaaja helposti. Eero Huhtala on kirjaston pitkäaikainen viikoittainen asiakas, joka lainaa merkittävän osan kirjaston hankkimista tietokirjauutuuksista. Eläkkeellä olevan metsäteknikon kiinnostuksen kohteena ovat tietysti kaikki luontoon ja metsänhoitoon liittyvä kirjallisuus.

Lohtajan Vuoden lainaajina palkittiin jo ma 6.2. Marinkaisten ryhmäperhepäiväkodit Hirvenpesä ja Leppis. Palkinnoksi ryhmisläiset saivat retken Lohtajan kirjastoon. Normaalisti he lainaavat Marinkaisten koulululla toimivalta kirjaston lainausasemalta, mutta nyt ryhmisten väki pääsi bussimatkalle isompien kirjalaarien äärelle. Mukaan lähtikin useampi kassi luettavaa. Kirjastossa ryhmisläisten ahkera kirjojen kuluttaminen on pantu merkille. Lapset ja hoitajat ovat valmiita näkemään vaivaa lukemisen eteen ja kapuavat usein Marinkaisten koulun kolmanteen kerrokseen kirjoja valitsemaan.

Ullavan kirjastossa vuoden lainaajina palkitaan Päivänpaisteen ryhmis ja Muksulan päiväkoti. Perusteluna on ryhmäläisten innokas lainaaminen ja satutunneille osallistuminen. Vuoden lainaajat palkitaan kukkasten sijasta jäätelöllä ja kunniakirjalla Lainan päivänä 8.2.  

Lisätietoja Vuoden lainaajista Anders-verkkokirjastossa

Päivitetty 6.2.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta