Olet tässä

Aineiston varaaminen

Sekä lainassa että hyllyssä olevaa aineistoa voi varata.

Varauksen voi jättää kaikkiin kirjaston palvelupisteisiin. Voit tehdä varauksen myös Anders-verkkokirjastossa, jolloin tarvitset kirjastokorttisi numerosarjan sekä nelinumeroisen salasanan. Salasanan saat käymällä kirjastossa, jossa on esitettävä henkilöllisyystodistus. Salasanaa ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse.

Kun varaamasi aineisto on noudettavissa kirjastosta, saat siitä ilmoituksen valitsemallasi tavalla: tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjepostilla. Ilmoitustavan voit valita Anders-verkkokirjastossa omissa tiedoissasi tai kirjastossa esim. tehdessäsi varausta. Ilmoituksesta näet, mihin asti aineisto pidetään sinulle varattuna. Kirjastoauton aineistosta ei ilmoiteta, vaan aineisto pidetään varattuna kirjastoautossa noin viikon.

Varattu aineisto noudetaan saapumisilmoituksessa mainitusta lainauspisteestä. Pääkirjastossa varaukset noudetaan itsepalveluna noutohyllystä. Vain kaukolainat noudetaan lainaustoimiston asiakaspisteestä.

Varausten nouto itsepalveluna
  1. Kirjan välissä on varauslappu, jossa on numerokoodi. Sama numero on noutoilmoituksessa, jonka sait tekstiviestinä, sähköpostitse tai kirjeenä.
  2. Kirjat ovat numerokoodin mukaan järjestyksessä.
  3. Ota oma varauksesi hyllystä ja lainaa se lainausautomaatilla tai -tiskillä. Toisen asiakkaan varaamaa teosta ei pysty lainaamaan.

Muissa kirjastoissa varaukset noudetaan ja lainataan lainaustiskiltä.

Sivun alkuun

Päivitetty 18.8.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta