Olet tässä

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa esittämällä henkilöllisyystodistuksen sekä ilmoittamalla nimensä, osoitteensa ja henkilötunnuksensa (Henkilötietolaki 13 § 2). Allekirjoittamalla kirjastokortin lainaaja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Jokaisella on henkilötietolain mukainen oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu.

Kirjastokortti on esitettävä aina aineistoa lainattaessa tai tietokonetta varattaessa. 

15 vuotta täyttäneen on todistettava henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan kirjastokortin saamiseksi huoltajan kirjallinen takuu. Myös holhoojan on annettava henkilötietonsa asiakasluetteloon. Kirjastokortti voidaan antaa myös yhteisölle.

Lainaajan vastuu

Lainaaja on vastuussa omalla tai alle 15-vuotiaan lapsensa kirjastokortilla lainatusta aineistosta. Vastuu koskee myös kadonneella kortilla lainattua aineistoa katoamisilmoitukseen saakka. Osoitteen- ja nimenmuutos sekä kirjastokortin katoaminen on ilmoitettava välittömästi kirjastoon.

Aineisto on palautettava viimeistään eräpäivänä. Kirjaston ollessa kiinni, aineiston voi palauttaa pääkirjaston palautusluukkuun. Palautusluukkuun voi palauttaa vain kirjalainoja omalla vastuulla. Myöhässä olevasta aineistosta peritään myöhästymismaksu.

Lainojen palauttamatta jättäminen kolmen palautuskehotuksen jälkeen aiheuttaa lainausoikeuden menetyksen kunnes lainat on palautettu tai aineisto korvattu kirjaston lähettämän laskun mukaan. Korvaus peritään myös lainassa turmeltuneesta aineistosta. Palauttamattomat lainat siirtyvät ulosottoon kolme kuukautta lainan eräpäivän jälkeen. Asiakas maksaa perintäkulut.

Lainaaja menettää lainausoikeutensa, jos hänellä on maksuja 10,00 € tai enemmän. Kerran vuodessa pienempikin velkasaldo on maksettava kokonaan, jotta lainaaja säilyttää lainausoikeutensa. Vuosittainen velkasaldojen tarkistus alkaa 1.3. (Kulttuuri- ja nuorisolautakunta 19.11.2013 § 94) 

Sivun alkuun

Päivitetty 23.5.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta