Olet tässä

Celian äänikirjat lukemisesteisille

Tiesitkö, että lukemisesteinen saa kirjastosta Celian äänikirjoja? On arvioitu, että viidellä prosentilla väestöstä on erilaisia lukemisen esteitä.

Celia äänikirjat lukemisesteisille
 
Erityisesti äänikirjojen tarvetta lisää väestön ikääntyminen. Ikääntyneiden lisäksi toinen kasvava käyttäjäryhmä ovat lapset ja nuoret, joilla on lukivaikeus.

Lukemisesteistä huolimatta jokaisella on mahdollisuus opiskella, harrastaa ja nauttia kirjallisuudesta äänikirjoja kuuntelemalla. Celian äänikirjavalikoimassa on kymmeniä tuhansia kirjoja, joten kaikenikäiset löytävät itselleen sopivaa kauno- ja tietokirjallisuutta.

Kenelle Celia on tarkoitettu?

Celian äänikirjat on tarkoitettu niille, joilta tavallisen kirjan lukeminen ei onnistu. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi lukivaikeus, oppimisvaikeus, heikentynyt näkö tai lihastauti. Äänikirjapalveluun oikeutetut voivat kuunnella äänikirjoja vapaasti ja maksutta. Asiakkaalla ei tarvitse olla erillistä todistusta lukemisesteestä.

Miten Celia toimii?

Celian asiakkaaksi voi liittyä kirjastossa. Asiakas saa kirjastosta tunnukset palvelun käyttöön ja opastusta siihen, kuinka äänikirjoja haetaan, lainataan ja kuunnellaan. Äänikirjaa voi kuunnella verkosta missä ja milloin tahansa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Tervetuloa kirjastoon! Neuvomme mielellämme lisää. Voit myös varata ajan henkilökohtaisen opastukseen kirjastossa tai Celian yhteystietolomakkeella.

Celia - yhteystietolomake

Celia-kirjasto

Sivun alkuun

Päivitetty 12.4.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta