Olet tässä

E-kirjat

Kirjastokortin haltijana sinulla on pääsy kahteen e-kirjoja ja e-äänikirjoja tarjoavaan palveluun. Pin-koodin saat kirjastosta.

Ellibs- ja Elib-kirjastojen kokoelmissa on kauno- ja tietokirjoja e-kirjoina ja äänikirjoina kaikenikäisille suomen-, ruotsin- ja englanninkielellä.

Ellibs - e-kirjoja ja äänikirjoja

ellibs-banner.jpgEllibs-kirjastosta voi lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja. E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita luetaan suoratoistona selaimessa tai ladataan verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan. Ellibsin sivuilta saat ohjeet laitteeseesi soveltuvan lukuohjelman asentamiseen.  iOS- ja Android-mobiililaitteiden käyttäjille suositellaan Ellibsin omaa mobiilisovellusta.

E-äänikirjoja voi kuunnella suoratoistona selaimessa. Ellibs- sovelluksen avulla voit ladata äänikirjan tiedostot myös omalle laitteellesi, jolloin kuuntelu onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

Kaikkien e-kirjojen laina-aika on 1 tai 14 vuorokautta. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Anders-kirjastokortin ja nelinumeroisen pin-koodin, jonka saat kirjastosta.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Voit etsiä lainattavia e-kirjoja suoraan Ellibs-kirjastosta tai Anders-verkkokirjaston haulla:

  • Jos tiedät kirjan nimen tai tekijän, kirjoita se yläreunan hakuruutuun. Jos haluat selailla Anders-verkkokirjaston e-kirjavalikoimaa, klikkaa etusivulla Laajennettu haku. Valitse aineistolajiksi e-kirja tai e-äänikirja ja klikkaa Hae.
  • Valitse lainattava e-kirja klikkaamalla sen nimeä. Nyt näet myös tarkemmat tiedot e-kirjasta.
  • Klikkaa Tarkista e-kirjan saatavuus
  • Kirjaudu sisään Ellibs-kirjastoon kirjastokortin numerolla ja salasanalla (= pin-koodi).
  • Valitse laina-aika ja lukutapa

E-kirja voi olla lainassa vain yhdellä henkilöllä kerrallaan. Jos kirja on lainassa, kirjan alla lukee Varattavissa. Voit varata lainassa olevan kirjan, yhteensä varauksia voi olla yhdellä asiakkaalla viisi.

Yhdellä asiakkaalla voi olla viisi yhtäaikaista lainaa. E-kirjalainat eivät näy verkkokirjastossa omissa lainoissa, vaan ainoastaan Ellibs-kirjaston omassa kirjahyllyssä tai käyttämäsi laitteen lukuohjelmassa.

E-kirjan lukeminen

E-kirjaa luetaan kirjautumalla Ellibs-kirjastoon, josta lainatut kirjat löytyvät omasta kirjahyllystäsi. Lainattaessa selainluettavien kirjojen viereen ilmestyy ”lue selaimessa” –vaihtoehto. Jos valitset lukutavaksi ”lataa koneellesi”, kirja löytyy laitteesi lukuohjelmasta ja voit lukea sitä myös ilman verkkoyhteyttä. Voit vaihtaa lukutapaa ladatusta lainasta selainlainaan ja päinvastoin missä vaiheessa laina-aikaa tahansa. Kirjaa voi lukea laina-ajalla useita kertoja.

E-kirjan palauttaminen

Kirjaa ei tarvitse erikseen palauttaa. Kirja on koneella valitun laina-ajan, jonka jälkeen se palautuu eikä sitä voi enää lukea. Ennen eräpäivää lainat voi palauttaa Ellibs-kirjaston tai lukuohjelman omasta kirjahyllystä. Jos haluat lainata saman kirjan uudelleen, kirjan kuvake täytyy ensin poistaa lukuohjelman kirjahyllystä.

Yksityiskohtaiset ohjeet e-kirjojen hakemiseen ja lainaamiseen löytyvät Ellibs-kirjastosta.

E-äänikirjat Ellibs-kirjastossa

Ellibs-kirjaston äänikirjoja voit hakea ja lainata aivan samaan tapaan kuin e-kirjojakin, tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin. Kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin vaaditaan jatkuva verkkoyhteys. Ellibsin mobiilisovelluksen avulla äänikirjan tiedostot voi myös ladata omalle laitteelle, jolloin kirjan kuuntelu onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

Ohjeita Ellibsin e-äänikirjan kuuntelijalle


Elib - e-kirjoja ja äänikirjoja

Elib-logo.jpgElib - e-kirjat

Voit ladata e-kirjoja tietokoneeseen, lukulaitteeseen tai matkapuhelimeen. Lainaukseen tarvitset tietokoneen, Adobe Digital Editions –ohjelman tai Bluefire Reader -ohjelman älypuhelimeen sekä Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortin ja PIN-koodin. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, ota yhteys kirjastoon.

E-kirjojen laina-aika on 28 vrk. Laina-aika päättyy automaattisesti, joten e-kirjaa ei tarvitse palauttaa. 

Elib - e-äänikirjat

E-äänikirjoja kuunnellessa täytyy olla kirjautuneena internetiin.

Biblio-sovelluksella voit kuunnella Elibin e-äänikirjoja on- tai offline-tilassa. Biblion saa iOs- ja Android-laitteille ja sen voi ladata ilmaiseksi App storesta tai Google playsta. Kun avaat sovelluksen ensimmäisen kerran, klikkaa "Valitse kirjasto" niin saat listan kirjastoista. Valitse Karleby stadsbibliotek ja kirjaudu sitten kirjastokortilla ja pin-koodilla. 

Elibin e-kirjasivulle otsikon How it works alla on lisätietoja. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia e-kirjoista, lukualustoista ym.

Lainausehdot

E-kirjojen ja äänikirjojen lainaamiseen tarvitset Kokkolan kaupunginkirjaston kirjastokortin ja PIN-koodin.

E-kirjojen laina-aika on 28 vrk. Laina-aika päättyy automaattisesti, joten e-kirjaa ei tarvitse palauttaa. Voit lainata kolme kirjaa viikossa. E-kirjoja ei voi tulostaa.

Järjestelmävaatimukset

E-kirjat voi ladata EPUB- tai PDF-formaatissa. E-kirjojen lukemiseen tarvitset ilmaisen Adobe Digital Editions -ohjelman. Lataa Adobe Digital Edition täältä.

E-äänikirjoja voi kuunnella kolmella erilaisella soittimella. "Mina sidor" -sivu tunnistaa automaattisesti mitä laitetta lainaaja käyttää ja avaa linkin oikeaan soittimeen. Soitin muistaa missä kohdalla lopetit kuuntelemisen edellisellä kerralla. Kuunnellaksesi äänikirjoja sinun täytyy olla kirjautuneena Internetiin. Lue lisää Elibin verkkosivulta otsikon "Nya ljudboksspelare" alta.

Näin lainaat e-kirjoja lukualustalle tai matkapuhelimeen
  1. Lataa lukuohjelma. Suosittelemme PC/Mac: Adobe Digital Editions, iPad/iPhone: Bluefire Reader, Android: Aldiko
  2. Kirjaudu kirjastokortilla ja PIN-koodilla klikkaamalla "Logga in" sivun ylhäällä oikealla.
  3. Etsi kirja, jonka haluat lainata, hakutoiminnon tai aihealueiden avulla.
  4. Klikkaa "Låna". Kirja lisätään lainaamiesi kirjojen listaan.
  5. Klikkaa "Läs" avataksesi kirjan selaimessa tai "Ladda ner" ladataksesi kirjan käyttämällesi laitteelle.

Jos jokin menee pieleen, ja joudut lainaamaan kirjan uudelleen, voi joskus käydä niin, että samalle kirjalle rekisteröityy useampi laina. Ne poistuvat automaattisesti muutaman minuutin sisällä, joten odota hetki ennen kuin yrität uudelleen.

Lisäohjeita lukualustoista löydät otsikon "Så funkar det" alta.

Sivun alkuun

Päivitetty 18.11.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta