Olet tässä

Ohjeita Ellibsin e-äänikirjan kuuntelijalle

E-äänikirjojen haku

Ellibsin e-kirjakokoelmasta e-äänikirjoja voi hakea kuten muitakin e-kirjoja esim. aiheen, kielen ja julkaisuvuoden mukaan. Näin tehtynä hakutuloksessa on kuitenkin sekä e-kirjoja että e-äänikirjoja.

Jos haluat rajata hakusi vain äänikirjoihin, napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain mp3.

E-äänikirjan lainaaminen

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla ja valitse mieluinen äänikirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

E-äänikirjojen laina-aika on valintasi mukaan 14 vrk tai 1 vrk. Yhdellä asiakkaalla voi olla viisi samanaikaista e-kirja- tai e-äänikirjalainaa ja voimassa voi olla seitsemän samanaikaista varausta.

Kaikki e-lainat näkyvät vain Ellibsin e-kirjakokoelmassa, eivät verkkokirjaston omissa lainoissa.

E-äänikirjan palauttaminen

Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, kirjaudu sisään Ellibsiin, napauta Oma kirjahylly -linkkiä ja valitse Palauta laina.

E-äänikirjan varaaminen

Mikäli haluamasi e-äänikirja on lainassa, voit jättää äänikirjasta varauksen napauttamalla Tee varaus ja antamalla sähköpostiosoitteesi pyydettyyn kenttään. Varaus siirtää sinut jonoon, ja saat kirjan automaattisesti käyttöösi vuorollasi. Ellibs lähettää sähköpostiisi ilmoituksen heti, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi.

E-äänikirjojen kuuntelu

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneen tabletin tai älypuhelimen selaimessa. Kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuetut selaimet ovat:Chrome, Firefox, Safari, Edge ja IE 10 tai uudempi. Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä. Kuuntelu onnistuu myös 3G:llä, mutta kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voit jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi lainkaan, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Äänikirjojen lataaminen Ellibsistä lukuohjelmaan ei toistaiseksi ole mahdollista.

Apua ongelmatilanteessa?

Jos et löydä näistä ohjeista ohjeista vastausta ongelmaasi, voit ottaa yhteyttä Ellibsin omaan ylläpitoon. Kuvaathan ongelman yhteydessä käyttämäsi laitteen ja selaimen.

Ellibs-kirjaston Anna palautetta -lomake

Ellibsin Facebook-sivut

Ellibsille voi jättää palautetta myös osoitteeseen support@ellibs.com.

Sivun alkuun

Päivitetty 6.10.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta