Olet tässä

Kirjallisuustietokannat ja yhteisluettelot

Kirjastojen tietokannat ovat viitetietokantoja. Löydät siis teosten nimiä ja tekijöitä, et varsinaista sisältöä. Poikkeuksena ovat EEBO ja ECCO, joissa on myös kokonaisia tekstejä.

Anders-verkkokirjasto
Halsuan, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin kirjastojen yhteinen aineistotietokanta.

Centria-Finna
Centria-kirjaston painetut kirjat ja lehdet sekä elektroniset aineistot.

Fennica
Suomen kansallisbibliografia sisältää tiedot Suomessa painetuista kirjoista, lehdistä, sarjoista, kartoista sekä audiovisuaalisesta ja satunnaisesti elektronisesta aineistosta. Tietokannassa on myös ennakkotietoja lähiaikoina ilmestyvistä julkaisuista.

Kansalliskirjaston yhteistietokannat
Melinda - kirjastojen yhteistietokanta
ARTO - kotimainen artikkeliviitetietokanta

VIOLA - Suomen kansallisdiskografia

Libris - Ruotsin kansallinen aineistotietokanta

JYKDOK-kokoelmaluettelo -  Chydenius-Instituutin kirjaston aineisto

Frank - haku usean kirjaston tietokannasta samanaikaisesti
Frank-monihaku on tarkoitettu ennen kaikkea aineiston paikantamiseen eli selvittämään, mistä kirjastoista haluamasi aineisto on saatavilla tai varattavissa.

Kirjastot ja kirjastojen aineiston haku
Kunnan- ja kaupunginkirjastojen yhteystiedot, linkit kotisivuille ja aineistohaut.

Kirjasampo.fi
Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu, josta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta ja kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Kirjoja voit hakea myös kansikuvan perusteella. Palvelu sisältää tietoja mm. 73 000 romaanista, novellista ja runokokoelmasta, 24 900 kirjailijasta sekä noin 15 500 aikalaisarviota.

Early English Books Online EEBO (vain kirjastossa)
EEBO sisältää englanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1470-1700, tällä hetkellä n. 90000 dokumenttia. Kaikkiaan tietokannassa tulee olemaan n. 125000 dokumenttia, kun se on valmis noin v. 2011.

Eighteenth Century Collection Online ECCO (vain kirjastossa)
ECCO-aineisto sisältää n. 150 000 englanninkielistä kirjaa, jotka on julkaistu 1700-luvulla. Kokoelmaan kuuluvat merkittävät 1700-luvulla Isossa-Britanniassa julkaistut teokset ja tuhansia amerikkalaisia teoksia. ECCO kattaa useita tieteenaloja, kuten historia ja maantieto, yhteiskuntatiede, kuvataide, musiikki ja arkkitehtuuri, kirjallisuus ja kielitiede, uskonto ja filosofia ja oikeustiede.

Kotiseutumme Kokkola -tietokanta sisältää viitteitä kirjoihin, lehtiartikkeleihin, www-sivuihin, videoihin ja äänitteisiin, joissa kerrotaan Kokkolan historiasta, asukkaista, rakennuksista, palveluista, elinkeinoelämästä, kulttuurista ym. Materiaalia on pääasiassa v. 1977, 1989-91 ja 2002-07.

Sivun alkuun

Päivitetty 3.7.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta