Olet tässä

Kirjaston tietokoneet

Pääkirjastossa ja kaikissa lähikirjastoissa on tietokoneita asiakkaiden käyttöön. Koneiden käyttö on maksutonta. Mikäli asiakas aiheuttaa häiriötä kirjaston toiminnalle tai muille asiakkaille, henkilökunnalla on oikeus pyytää häiritsevästi käyttäytyvää asiakasta poistumaan.

Kirjaston henkilökunta opastaa kirjaston laitteiden käytössä, tulostamisessa ja skannaamisessa. Henkilökunta auttaa nettiin pääsyssä, oikean sivun löytämisessä ja muissa yleisissä asioissa, mutta ei auta henkilökohtaisissa pankki- ja muissa viranomaisasioissa. Henkilökunta ei opasta tablettien tai puhelinten käyttöönotossa tai sovellusten asentamisessa poikkeuksena opastus kirjaston tarjoamiin palveluihin.

Jos tarvitset henkilökohtaisempaa opastusta, ota yhteyttä Silta-yhteisöklubiin. Sillan SenioriSurf-ryhmät on kaikille tarkoitettu tietotekninen ryhmä. Jos sinulla on oma tietokone tai tabletti, ota se mukaan niin saat ohjausta oman koneesi käyttöön ja mahdollisuuksiin.

Pääkirjaston tietokoneet

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä pöytätietokoneita ja tabletteja.

Princh.jpgKaikilta 2. kerroksen koneilta on tulostusmahdollisuus (maksut).

  • Lehtisalissa: kaksi konetta ilman ajanvarausta. Käyttöaika 15 minuuttia. Koneet on tarkoitettu sähköpostin ja verkkolehtien lukemiseen.

  • 1. kerroksen itsepalvelulainauksen läheisyydessä: koneita ilman ajanvarausta. Käyttöaika 15 minuuttia. 

  • 2. kerroksessa: kaksi tietokonetta (joissa Explorer, Firefox, OpenOffice ) ilman ajanvarausta. Käyttöaika 30 minuuttia.

  • 2. kerroksessa: kuusi varattavaa tietokonetta (joissa Explorer, Firefox, OpenOffice ) aikuisten käyttöön. Voit varata ajan tietokoneelle sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Ajan varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja kirjastokorttiin liitetyn salasanan. Jos sinulla ei ole salasanaa, sen saa kirjastosta henkilöllisyystodistusta esittämällä. Varauksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan.

  • Tabletit: lainataan 1. kerroksen lainaustiskiltä kirjastokortilla. Laina-aika 2 tuntia, 1 laina päivässä. Laitetta ei lainata kotiin, käyttö vain kirjastossa. Vastuu laitteesta on sillä, jonka kirjastokortilla se on lainattu tai huoltajalla.

Skannaus

Pääkirjastossa on kaksi kopiokonetta, joilla on mahdollista skannata paperilta pdf-, gif- tai jpg-tiedostoksi. Kopiokoneilta ei ole mahdollista lähettää tiedostoa sähköpostiin, vaan asiakkaalla täytyy olla oma muistitikku. 

Langaton verkko (Wi-Fi) Kirjasto_wlan

Pääkirjastossa sekä Koivuhaan, Kälviän ja Lohtajan lähikirjastoissa toimii langaton verkko Kirjasto_wlan. Sen kautta asiakkaat voivat käyttää nettiä omilla kannettavilla koneillaan.

Langattomaan verkkoon kirjautumiseen tarvittavan salasanan saat kirjastosta. Verkko on suojaamaton. Huomioi tietoturva! 

Sivun alkuun

Päivitetty 19.11.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta