Olet tässä

Kulttuuripalveluja erityisryhmille

Kokkolan kaupunki järjestää yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa monipuolista kulttuuritarjontaa kaupungin asukkaille ja vieraille. Kaupungin kulttuuripalvelujen erityis-kohderyhminä ovat lapset ja nuoret sekä ikääntyneet ja muut erityisryhmät joilla saattaa olla vaikeuksia kulttuuripalvelujen tavoittamisessa.

Lapsille ja nuorille kaupunki järjestää eri taiteisiin tutustumista niin varhaiskasvatuksen yksiköissä kuin kouluissakin. Lisäksi perheille tarjotaan kulttuurisia vapaa-ajanharrastuksia eri puolilla kaupunkia. Lastenkulttuurin suuri vuosittainen tapahtuma-kokonaisuus on Loistavaa! – Strålande! -kulttuuriviikot aina marraskuussa.  Kokkolan kulttuuritarjontaa kannattaa seurata Kokkolan  ja KP24 tapahtumakalentereista sekä Kulttuuri-Kokkola facebook-palvelusta.

Kokkolan kaupunki kannustaa paikallisia yhdistyksiä ja ryhmiä vierailemaan omilla kulttuuriohjelmillaan kaupungin alueella toimivissa palvelutaloissa ja muissa vastaavissa vanhus- ja vammaispalveluyksiköissä, joiden asukkailla on muutoin vaikea päästä kulttuuritilaisuuksiin. Tämän sivun oikeassa palstassa on liitteenä lomake, jonka täyttämällä ja palauttamalla voi palveluyksiköissä vieraileva yhdistys tai esiintyjäryhmä saada korvauksen esiintymisestään.

Kokkolan kaupunki tukee Suomen Punaisen Ristin Kokkolan osaston ystävätoimintaa, jonka piirissä on myös Kulttuuriystäviä. Mikäli sinulla on jostakin syystä vaikeuksia päästä haluamiisi kulttuuritilaisuuksiin tai et tule yksin lähteneeksi, on sinulla mahdollisuus tilata maksuton Kulttuuriystävä saattajaksesi tilaisuuteen. Kulttuuriystäväpalvelun yhteystiedot löydät tämän sivun oikeassa palstassa olevasta linkistä.

Vaikeavammainen henkilö, joka ei pysty osallistumaan esimerkiksi kulttuuri- tai liikuntatapahtumiin ilman saattajaa, voi hankkia itselleen KELA:n jakaman EU:n vammaiskortin. EU:n vammaiskortti (A-merkinnällä) tarjoaa vaikeavammaisen henkilön saattajalle ilmaisen sisäänpääsyn seuraavien kulttuuripalveluja tuottavien organisaatioiden palveluihin:
- Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (konsertit)
- Kokkolan kaupunginteatteri (kaikki muut esitykset paitsi ensi-illat. Esityksiin on varattava liput etukäteen teatterin toimistosta.)
- Keski-Pohjanmaan konservatorio (konsertit)
- Kokkolan Iltanäyttelijät (teatteriesitykset)
- KUF / Teatteritoiminta (teatteriesitykset)
- Kokkolan Talvitanssit (tanssitapahtuman esitykset)
- Kokkolan Talviharmonikka (festivaalin tapahtumat ja konsertit)
- Ykspihlajan Työväen Näyttämö (teatteriesitykset)

Tietoa EU:n vammaiskorttiin liittyvistä sisäänpääsyeduista antavat Soiten vammaispalvelut sekä Kokkolan kaupungin sivistyskeskus.

Sivun alkuun

Päivitetty 13.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta