Olet tässä

Kuvataide ja kädentaidot

Kuvataiteesta ja kädentaidoista kiinnostuneelle Kokkola tarjoaa niin taidenäyttelykokemuksia kuin monipuolista visuaalisen alan koulutustakin.

Näyttelyt
K.H. Renlundin museon taidenäyttelytoiminnan perustana on tyylikkäässä Roosien kauppiastalossa (Pitkänsillankatu 39) esillä oleva kauppaneuvos Karl Herman Renlundin testamenttilahjoitus, noin 50 teosta suomalaisen taiteen kultakaudelta 1800-1900-lukujen vaihteesta. Roosin talossa on esillä myös taiteilija, professori Veikko Vionojan (1909-2001) taidetta. 

Museo esittelee näyttelyhallissaan (Pitkänsillankatu 26-28) säännöllisesti myös vaihtuvia näyttelyitä. Lisätietoja niin Renlundin peruskokoelmasta kuin museon Vionoja-kokoelmasta ja vaihtuvista näyttelyistäkin löydät museopalvelujen sivuilta. 

Taiteilija Veikko Vionojan kesäkoti sijaitsee Ullavassa, noin 60 kilometrin päässä Kokkolan keskustasta. Vionoja-säätiön ylläpitämässä Taide-Vionojassa taiteilijamestarin töitä kehystää autenttinen Vionoja-miljöö. Taide-Vionoja on avoinna kesäaikana.

Galleria Suntin helmi (Pormestarinkatu 2) on Kokkolan kuvataideyhdistyksen ylläpitämä taidegalleria, joka esittelee näyttelyissään paikallisten taiteilijoiden töitä.

Vaihtuvia näyttelyitä on säännöllisesti esillä myös Kokkolan kaupungintalon aulassa (Kauppatori 5) ja Kaupungin pääkirjastossa (Isokatu 3) sekä Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjoistoissa. Niistä tiedot Kokkolan tapahtumakalenterista ja näyttelykalenterista.

Kuvataiteen opetus
Kuvataiteen koulutusta järjestetään Kokkolan seudun opistossa ja Kokkolan Lasten ja nuorten kuvataidekoulussa. Kuvataideoppilaitosten kotisivuille pääset oheisista linkeistä. Kuvataidekursseja järjestetään kesäisin myös Ullavan kuvataiteen ja musiikin viikolla. Lisätietoja löydät Kokkolan seudun opiston sivuilta ja facebook-palvelusta.

Kuvataideharrastus
Kokkolan kuvataideharrastajat ovat järjestäytyneet yhdistyksiksi. Kuvataideyhdistysten yhteystiedot löydät http://www.eviljo.fi/

Käsityö
Keski-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry järjestää neuvonta- ja koulutuspalveluja, välittää käsi- ja taideteollisuustuotteita ja materiaaleja sekä järjestää käsityön edistämiseksi kehittämishankkeita, näyttelyitä ja tapahtumia. TAITO Keski-Pohjanmaan ylläpitämän Käsi- ja taideteollisuuskeskus Kankurin TAITO-kurssit ja muut palvelut löydät oheisesta linkistä. Käsityöhön liittyvää koulutusta löydät myös Kokkolan seudun opiston sivuilta.

Sivun alkuun

Päivitetty 5.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta