Olet tässä

Museot ja perinnetyö

Kokkola on yksi maamme vanhoja kaupunkeja, joka on säilyttänyt omaleimaisen kaupunki-ilmeensä vuosisatojen ajan. Kokkolan vanha alakaupunki Neristan on yksi Suomen parhaiten säilyneitä suurvalta-ajan kaupunkikokonaisuuksia ja sen vuonna 1665 laadittu asemakaava on säilynyt koskemattomana. Neristaniin kannattaa tutustua kaupungin oppaiden tai Kokkolan Matkailusta saatavan esitteen kanssa.  

Kaupungin sydämessä, Roosien perinteikkäässä kaupunkitalossa toimii K.H.Renlundin museo. Kokkolan kaupunki perusti museon vuonna 1909 liikemies Karl Herman Renlundin (1850-1908) testamenttilahjoituksen pohjalle. Museossa on esillä Renlundin kokoelma suomalaisen kultakauden taidetta, Veikko Vionojan taidetta sekä vaihtuvia näyttelyjä. Myös museokortteleiden muissa rakennuksissa on esillä kaupungin kulttuurihistoriaa ja taidenäyttelyitä. K.H.Renlundin museon sivuilta löydät tarkemmat tiedot museon palveluista, näyttelyistä sekä ajankohtaisesta toiminnasta.

K.H.Renlundin museon lisäksi Kokkolassa kannattaa tutustua luonnontieteelliseen museoon Kieppiin sekä alueen useisiin kotiseutumuseoihin ja muihin historiallisiin kohteisiin. Lisätietoja näistä kohteista saat oheisten linkkien kautta. 

Sivun alkuun

Päivitetty 13.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta