Olet tässä

K.H. Renlundin museo - Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo

AJANKOHTAISTA

SIIVOUSPÄIVÄ
25.5. klo 10-15
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39 ja Isokatu

Siivouspäivä

Roosin talon pihan varaukset
Museoemäntä Monica Witting-Kangasniemi puh. 044 7809 477
monica.witting-kangasniemi@kokkola.fi

Isokadun peräkontti/parkkiruudun varaukset
City Kokkola Kari Moilanen puh. 0400 510 940
kari.moilanen@citykokkola.fiK E S Ä KUVIN
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39

kesä kuvin.jpg


K.H.Renlundin museon kesänäyttelyssä nautitaan kesäisestä tunnelmasta huvilan kahvipöydän äärellä, katse kaukana horisontissa seuraten ohipurjehtivia veneitä ja rannalla leikkiviä lapsia. Kesämieli on valloittanut huviloiden asukkaat mutta sotavuosien kaiku varjostaa huoletonta kesäidylliä.
Kokkolan kaupungin asukkaiden omistamasta kokoelmasta koottu näyttely nostaa esille vanhoja tuttavuuksia ja ennen näkemättömiä uutuuksia. Kokoelma edustaa kattavasti keskipohjalaista kuvataidetta, jota kartutetaan ostoin ja lahjoituksin. Näyttelyä täydentää nostot ITE-taiteen kokoelmasta.
Näyttely julistaa huvilakauden alkaneeksi!


MAAN AIKA – JYRKI PORTININ
JUHLANÄYTTELY 21.2.-2.6. 
ITE-museo, Pitkänsillankatu39

Kastemadon maisema_2.7.-25.10.2018.jpg

Maan aika on valokuva- ja äänitaiteilija Jyrki Portinin aistivoimainen matka henkilökohtaiseen ympäristön kokemiseen nuoresta teini-ikäisestä pojasta 60-vuotiaaksi isoisäksi.
Luonnon ikiaikaisuus ja jatkuvuus kiehtoo kuvaajaa. Puron rytmikäs jutustelu, tuulen henkäys kuusen lupponaavaoksilla, kurkien kaikuvat huudot laajan suursuon alkumaisemassa – nämä voi kokea vain aikaa vievässä ja pohdiskelevassa kuvaamisprosessissa.
Maan aika esittelee myös äänimaiseman. Portin on äänittänyt kuukkelien laulua Kuusamossa, korppien raakuntaa Perhossa sekä aaltojen loiskintaa Hyrynsalmella ja Hällskärin rantakallioilla.

KERTOMUKSIA BARKASSISTA
4.6. ja 25.6.
Englantisella venehuoneella, Isokatu 51

Barkassi

Museokonservaattori Jouni Mustonen
kertoo Barkassista aluksena 
sen käytöstä, ominaisuuksista ja varustuksista.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tervetuloa!


TAIDEAIDAN MAALAUSTALKOOT ROOSILLA
To 6.6. klo 14-20 ja pe 7.6. klo 10-17
Roosin talon pihalla, Pitkänsillankatu 39

lehmätpien.jpg

K.H.Renlundin museo on hankkinut taiteilija Jukka Hakaselta luonnoksen aitamaalaukselle. Roosin ja Niemen tontin väliselle rajalle rakennetaan aita Niemen tontin rakennusajaksi. Maalaus toteutetaan taiteilijan ohjauksella yhdessä työpajamuotoisessa tapahtumassa. Tapahtuma on kaikille avoin. Osallistua voi molempina päivinä tai vain hetken. Säävaraus! Sateisen sään sattuessa talkoot toteutetaan myöhemmässä vaiheessa.


Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue rantautui Tanskaan

K.H.Renlundin museon ja tanskalaisen Bifrostin taidekoulun ja -studion tuottama pohjoismaista outsider-käsityötä esittelevä näyttely avautui Art Gallery Filosoffenissa Odensessa 19.3. Näyttelyn avasi tunnettu tanskalainen näyttelijä ja viihdetaiteilija Jacob Haugaard.

Lue lisää!


Kokkolan museolle merkittäviä kansainvälisiä kokoelmalahjoituksia

Ivan  Rabuzin Croatia_web.jpg
Ivan Rabuzin, Croatia. Zimmer collection

Museon hallinnoima ITE-taiteen kokoelma saa rinnalleen kansainvälisiä kokoelmia, jotka lähes kaksinkertaistavat kokoelman. Uusien lahjoitusten myötä K.H.Renlundin museon kokoelmat täydentyvät lähes 1000 teoksella. Museon kokoelmaprofiili laajentuu kansallisesta kansainväliseksi naiivin ja outsider-taiteen museoksi. 

Saksalaiset naiivin ja outsider-taiteen keräilijät Dietz Mertin sekä Elke ja Werner Zimmer lahjoittavat Kokkolaan naiivin ja outsider-taiteen kokoelmansa. Niitä täydentää Philippe Saxerin kokoelma Sveitsistä. Lahjoitukset täydentävät museoon jo sijoitettua 400 teoksen Maija ja Volker Dallmeierin kokoelmaa. K.H.Renlundin museon täydentyvät kokoelmat tulevat laajuudessaan olemaan ainutlaatuiset Skandinavian museokentällä.

Lue lisää

POHJANMAAN PORVARIVERKOSTON TUTKIMUKSELLE PALKINTO

Lue lisää

popove12.jpgHaluatko tutustua Vapaussotien K-P:n perinneyhdistyksen tiloihin ja valokuvanäyttelyyn?

Yhdistys on yhteistyössä museon kanssa koonnut ja pystyttänyt näyttelyn Vartiolinnaan perinneyhdistyksen 25-vuotisen toiminnan ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.
OPASTUKSIA pe 26.5.2017 lähtien toistaiseksi
perjantaisin klo 15-17.
Tule käymään tai ota opastusasioissa yhteyttä yhdistykseen:
Vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistys ry
Pj. Seppo Yli-Norppa,
puh. 050 085 4999
ylinorppaseppo(at)gmail.com 


Sivun alkuun

Päivitetty 16.5.2019 | Tulosta