Olet tässä

                 ERITYISTAIDETOIMINTA

Erityistaiteella tarkoitetaan erityistä tukea tarvitsevien kuvataidetoimintaa. Se on avustettua ja taideammattilaisten ohjaamaa taidetyöskentelyä, jossa ovat edustettuina eri työmenetelmät tekniikoista mediataiteeseen.

Kansainvälisen outsider-taiteen kenttään lukeutuvan ITE- taiteen ideologia sisältää ajatuksen ihmisten tasavertaisuudesta paitsi taiteen vastaanottajina, myös taiteen tekijöinä. Niinpä  K.H.Renlundin museossa toimivan ITE-museon tavoitteena on tarjota visuaalisiin taiteisiin suuntautuneille kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville mahdollisuus tasa-arvoiseen taidetoimintaan Kokkolassa ja Keski-Pohjanmaalla.

Museo toteutti erityistaidepajatyöskentelyä samalla lisäten yleistä tietoisuutta ja keskustelua erityistaidetoiminnasta yhteistyössä Keski-Pohjanmaan opiston sekä Kokkolan kaupungin toimintakeskusten Duunin ja Kompassin kanssa vuosina 2013 - 2015. Hankkeita toteutettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Taiteen edistämiskeskuksen avustuksilla.

Hankkeiden jälkeen museo on jatkanut työtä erityistaiteen aseman vakiinnuttamiseksi Kokkolassa tekemällä yhteistyötä valtakunnallisen erityistaiteen edunvalvojan Kettukin kanssa että sisällyttämällä näyttelyohjelmistoonsa erityistä tukea tarvitsevien taidetta.Sivun alkuun

Päivitetty 30.1.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta