Olet tässä

Muuta

ITE-taiteella on ollut muutakin vaikutusta K.H.Renlundin museon näyttelyohjelmaan kuin pelkästään tuomalla esille ITE-taidetta.
Kesällä 2011 K.H.Renlundin museossa esiteltiin afrikkalaista outsider-taidetta, osana Kiasman ARS11-satelliittinäyttelykokonaisuutta. Täällä Afrikka -näyttelyn kuraattorit Laurent Danchin (Pariisi) ja Tuula Karjalainen valitsivat neljä afrikkalaissyntyistä taiteilijaa.
Julien Yemadjé on beniniläinen taiteilija, jonka tuotanto koostuu värikkäistä tekstiilikollaaseista. Ne ovat kuvakertomuksia perheen, kylän ja kuningashuoneen tapahtumista. Toinen taiteilija on Algeriasta syntyisin ja Eurooppaan paenneen Serge Vollinin maalauksia, joissa lapsuuden muistot ja maisemat ovat vahvasti läsnä.
Jaber on tunisialaissyntyinen katutaiteilija, jonka värikylläiset ja selkeät maalaukset ovat olleet kansainvälisesti esillä jo parikymmentä vuotta. Edesmennyt suurten värikylläisten guassimaalausten tekijä Fatima ‘Baya’ Haddad Algeriasta on André Bretonin löytö. Bayan taiteessa on ilmeisiä yhtymäkohtia naivismin, art brutin tai surrealismin kanssa, mutta teosten omintakeinen tyyli sisältää runsaasti vaikutteita myös pohjoisafrikkalaisesta ornamentiikasta ja sen feminiinisestä kuvastosta, jota usein hallitsevat linnut, kukat ja naisten katse.

Vuonna 2014 tavoitteena on saada näyttely, joka esittelee puolalaista kansantaidetta, sen historiallista jatkumoa vuosisatojen takaa aina nykypäivään. Näyttelyssä esitellään mm. veistoksia ja maalauksia Krakovan etnograafisesta museosta, Katowicen museosta että puolalaisen yksityiskeräilijän kokoelmasta.  

muuta copy.jpg ITElime.jpg

Päivitetty 27.7.2015 | Lähetä palautetta | Tulosta