Olet tässä

Ohtakarin kalastusmuseo

Voidaan sanoa, että Ohtakarin kalastajakylä muodostaa kokonaisuutena museoalueen. Saarella on tiheään rakennettu punaisten kalastajamökkien ja harmaiden piharakennusten ryhmä, joka muodostaa idyllisen ja ainutlaatuisen kokonaisuuden. Vanhat kalastajamökit toimivat nykyään kesämökkeinä, ja suurin osa niistä on kunnostettu tai rakennettu uudelleen perinteitä kunnioittaen.

Kalastajamuseo on olennainen osa tätä kokonaisuutta. Siihen kuuluu kalastajanmökki, kaksi kalalatoa, verkkolato sekä hyljevene. Hieman erillään kalastajakylästä sijaitsee venevaja, jossa on esillä vanhan kalastusveneen lisäksi kuvia Ohtakarin historiasta. Ohtakarin kalastusmuseoyhdistys ry omistaa museon ja vastaa sen toiminnasta.

Ohtakarin kalastusmuseo on erikoismuseo, joka on erikoistunut paikalliseen kalastushistoriaan. Päärakennuksena toimii vanha kalastajanmökki, joka on sisustettu perinteiseen tapaan. Mökissä on huonekalujen ja astioiden ym. sisustuksen lisäksi runsaasti kuvamateriaalia kalastuselinkeinoista. Rakennuksen takana rannalla on noin seitsenäm metriä pitkä vanha hyljevene. Verkkoladossa voi tutustua kalastusverkkojen kehitykseen eri aikoina. Verkkoladon erikoisuutena mainittakoon harvinainen karpiitikaasuttaja, jolla veneen moottori on käynyt.

Ohtakari kalastusmuseo kuva.jpg 

Avoinna heinäkuussa  ti-su 15-19

Sivun alkuun

Päivitetty 15.1.2014 | Lähetä palautetta | Tulosta