Olet tässä

Öjan kalastusmuseo

Kalastusmuseoon kuuluu Alinan tupa, venevajat, savusauna, rysä-, suola-aitta sekä puuliiteri ja niihin kuuluvat kalusteet ja esineistö.

Mats Matsson Häggblomin rakentama mökki käsittää eteisen, tuvan ja kamarin.  Rakennus on alun perin sijainnut Krokvik-nimisen tilan mailla Gäddviken-lahden vastarannalla, missä nykyään sijaitsee kalastajakylä.  Sieltä mökki on siirretty nykyiselle paikalleen. Mökin ja koko kalastusmuseon sijainti tällä paikalla Gäddvikenin Långön kylässä on näille luonnollinen ympäristö, koska ranta on jo muinoin ollut yleinen venesatama. Tällä paikalla on myös ollut useita venevajoja.

Kalastajamökin kalusteet ovat suurelta osin kuuluneet sen viimeiselle asukkaalle    Alina Häggblomille (muutti pois 1964, kuoli 1975). Mökissä on muutamia mielenkiintoisia esineitä, jotka on kerätty Öjasta –  ja jotka liittyvät kalastukseen: verkonkudontateline, punnituskassi ja puntari, jäätuura, puikkari, atrain, suolasilakkapytty, puolen nelikon mitta, katajaisia madekoukkuja, kyynärkeppi ym.  


Kalastajamuseon sijainti

Kalastajamuseo sijaitsee noin 15 km päässä Kokkolan keskustasta, Öjassa, Långön kalastajakylän vieressä. Kalastajamuseon löytää ajamalla Kokkolasta rantatietä

n:o 749 Pietarsaareen päin ja kääntymällä
oikealle Bodöhön päin. Museoon pääsee
ottamalla yhteyttä K.H. Renlundin museoon.

ajoohjeoja.jpg 

K.H. Renlundin museo
044-780 9474

Sivun alkuun

Päivitetty 29.5.2018 | Tulosta