Olet tässä

Talviparatiisi-tapahtuma yhteistyössä Jaana Erkkilän kanssa 14.1. - 30.4.2011

Kiepin talvitapahtumassa olemme osa talvista luontoa. Mietimme mitä linnut tekevät pimeänä talviyönä. Mistä ne löytävät ruokansa lyhyen valoisan aikana? Missä ovat kaikki laululintumme? Huurteisessa metsässä voimme nähdä myös pienten vipeltäjien jälkiä. Talvinen luonto on täynnä elämää. Eri eläinlajit ovat keksineet kukin oman tyylinsä selviytyä talven yli:

Useimmat vesilinnut suuntaavat etelään, mutta osa sinisorsistamme jää suliin talvehtimaan. Ne selviävät vain ihmisten talviruokinnan turvin. Talvehtimisen mahdollistaa lämpötilan säätelyä palveleva verisuonijärjestelmä, jonka avulla sinisorsat vähentävät jalkojen kautta tapahtuvaa lämmönhukkaa. 

Hippiäisen ruumiinlämmön ja ulkolämpötilan välinen erotus voi olla jopa 70 astetta. Koska ravinnonhakuun varattava valoisa aika on talvella niin lyhyt, täytyy tämän pikkulinnun löytää kymmenen suupalaa minuutissa.

Perhoset voivat talvehtia munana, toukkana, kotelona tai aikuisena yksilönä. Monet perhoset hakeutuvat syksyllä paikkoihin, joissa ne pystyvät horroksessa selviytymään kylmän talven yli. Näitä ovat esimerkiksi kivikot, luolat ja ontot puut.

Jaana Erkkilän Talviparatiisi-näyttelyssä eläimet elävät omaa hiljaista, mutta välillä riehakastakin elämäänsä. Karhu kertoo tarinoita talvisen luonnon elämästä. Jokainen voi itse osallistua talviparatiisin tekemiseen. On hauskaa tehdä jälkiä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin musiikin tahdissa.

Tapahtuman kesto: 1,5h tai sopimuksen mukaan

Tapahtuma on suunnattu alakoululaisille ja päiväkoti-ikäisille, mutta sopii hyvin kaikille. Tapahtuma tukee luonto- ja ympäristökasvatusta, äidinkieltä, itseilmaisua sekä taidekasvatusta.

Ryhmän koko n. 10 henkeä tai ryhmän/luokan koko.

Varaukset:

vahtimestari Anna-Lisa Lindgren 06 8289497; amanuenssi Paula Hyttinen 06 8289425 sähköposti: kieppi@kokkola.fi;

ajat sopimuksen mukaan. Vapaa pääsy. Tervetuloa.

Kieppi, Pitkänsillankatu 26.

http://www.kokkola.fi/kieppi

Sivun alkuun

Päivitetty 14.12.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta