Olet tässä

Metsän salaisuudet

29.8.–21.10.2018

Yhteisnäyttelyssä valokuvaaja Jan Björk ja Sirkka Vierimaan nukkekurssilaiset 

Kieppi, Kokkolan luonnontieteellinen museo järjestää yhteistyössä luontokuvaaja Jan Björkin sekä nukketaiteilija Sirkka Vierimaan kanssa metsään liittyvän näyttelyn. Veikko Salkion luontokokoelman nisäkkäät ja linnut saavat seurakseen monenlaisia metsän olentoja ja taianomaista tunnelmaa. Päiväkoti-ikäisille ja alakoulun pienimmille suunnatussa opastuksessa kuullaan tarina metsän pikkuväestä sekä tutustutaan luontokokoelman eläimiin. Voimme myös muotoilla oman eläimen tai tontun savesta.

Kuva: Jan Björk, Peikot: Sirkka Vierimaa
Kuva: Jan Björk, Peikot: Sirkka Vierimaa

Vaelluksillaan Suomen metsissä ja mailla Jan Björk on kokenut jännittäviä hetkiä metsän olentojen kanssa. Käyttämällä kameraa pensselinä ja maalatessaan valolla hän on tuonut esiin eri hahmoja metsävaelluksiltaan. Kivistä, juurakoista, oksista ja sammalen peittämistä kannoista muodostuu olentoja, kun hän sopivasti ”tärisyttää” kameraa. Valokuvanäyttely perustuu avajaisissa julkaistavaan kirjaan TEISA Skogens hemligheter – Metsän salaisuudet – Secrets of the forest (kustantaja Birtz Art). 

Sirkka Vierimaa on opettanut nukentekoa erilaisilla kursseilla jo toistakymmentä vuotta. Kokkolan seudun opiston nukkekurssilaisten kanssa syntyi ajatus satumetsästä Suomi 100-vuoden näyttelyn yhteydessä. He menivät metsään ja alkoivat tehdä satuhahmoja. Näyttelyn satumetsässä seikkailee peikkoja, keijuja ja muita metsän asukkaita. Sirkan pitämillä kursseilla on paljon lahjakkaita nukketaiteilijoita; Sirkan lisäksi näyttelyssä on mukana Aila Hadoukan, Pirjo Byskatan sekä Riitta Roikon töitä.

Sivun alkuun

Päivitetty 5.11.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta