Olet tässä

Nähtävää ja koettavaa

Kokkolan vanhakaupunki Neristan sekä meri houkuttelevat vierailijoitaan luokseen. Kokkola on myös kulttuurikaupunki, joka tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä ja laajan kirjon vuosittaisia tapahtumia. Lisäksi Kokkola on tunnettu kokouskaupunki, joka tarjoaa monipuoliset ja toimivat kokouspalvelut keskellä Suomea.

Nähtävyydet
Kokkola on kaupunki, jossa historia ja vuosisataiset kaupunki-rakenteen kerrostumat ovat jatkuvasti esillä. Kokkola tarjoaakin paljon nähtävää ja koettavaa historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle.

Neristan, Kokkolan vanha kaupunki
Kokkolan vanhakaupunki Neristan on yksi maamme yhtenäisimpiä ja laajimpia, säilyneitä puukaupunkeja. Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansallisestikin merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena, jossa vielä tänäänkin on aistittavissa vanhan Kokkolan henki. Tarkemmat tiedot Neristanista ja sen nähtävyyksistä löydät Visit Kokkola -verkkopalvelusta. 

Tankar, Kokkolan majakkasaari
Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin majakkasaari on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa vieraalleen unohtumattomia luontokokemuksia ja tunnelmia saaristolaiselämästä. Tankarin saaresta ja saarelle liikennöivistä aluksista löydät lisätietoja Visit Kokkola -sivuilta.

Maaseutukulttuuria kirkonkylissä 
Vanhat kirkonkylät ovat Kokkolan laajan maaseudun alue-keskuksia. Kaarlelan kirkonmäellä maisemaa hallitsee 1400 luvulla rakennettu Kaarlelan kirkko. Kälviän kirkonkylällä mielenkiintoisia kohteita ovat kirkon ja tapulin lisäksi vanha kruunumakasiini sekä Marttakoti. Lohtajan kirkko, pappila ja kotiseutumuseo toimivat Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien keskuksena. Ullavan kirkon alttaritaulun on maalannut seudun oma taiteilijamestari Veikko Vionoja. Vionojan kesäkodissa Ullavan Rahkosessa sijaitsee mestarin taidetta esittelevä Taide-Vionoja -keskus, joka on auki kesäisin.

Kokkolan museot
Kokkolan rikas kulttuuriperintö on esillä K.H.Renlundin museossa. Museon monipuoliset näyttelyt sijaitsevat Roosin talossa, pedagogiossa, Lassanderin talossa ja näyttelyhallissa. Museopiha on kaupunkilaisten kesäpäivien keidas, jonne voi tulla viihtymään museokierroksen lomassa. Museokortteleiden lisäksi kokkolalainen kaupunkihistoria on esillä Draken kotimuseossa.  Vanhojen kirkonkylien kotiseutumuseot taas esittelevät alueen maaseutukulttuuria. Lisätietoja K.H. Renlundin museon näyttelyistä ja ohjelmasta löydät museotoimen kotisivuilta.

Julkiset veistokset Kokkolassa
Kokkolan alueella on kaikkiaan kolmisenkymmentä ulkoveistosta ja erilaista muistomerkkiä. Näistä keskustan tuntumassa on kymmenkunta. Materiaalit vaihtelevat graniitista marmoriin ja teräksestä betoniin. Paikallisia taiteilijoita edustavat Karl Nylund ja Jorma Korpela. Muista mainittakoon Walter Runeberg, Essi Renwall, Matti Visanti, Ukri Merikanto ja Pekka Jylhä. Veistoksiin ja muihin kaupunkikeskustassa ja sen läheisyydessä sijaitseviin nähtävyyksiin voit tutustua kesäisin ohjatuilla kävelykierroksilla.

Kokkolalaiset tapahtumat
Kokkolassa ja Keski-Pohjanmaalla tapahtuu. Monien musiikkitapahtumien lisäksi Kokkolassa järjestetään vuosittain myös monikulttuurisia kaupunkitapahtumia, jotka tuovat alueen kulttuuria kaikkien nautittavaksi. Kokkolan kesää värittävät muiden muassa eri puolella kaupunkia järjestettävät Kokkolan Kesäviikot. Myös kokkolalaiset kulttuuri- ja urheilutapahtumat tarjoavat paljon katsottavaa ja koettavaa vuoden mittaan.

Kesä-Kokkolaan oman värinsä tuo Kauppatori, jonka keskiviikkoisin järjestettävä Iltatori kerää laajalti yleisöä kaupungista ja maakunnasta. Tori on täynnä elämää myös kesän viimeisenä lauantaina, jolloin järjestetään huvilakauden päätösjuhla, Kokkolan Venetsialaiset. Venetsialaislauantain syvimmän olemuksen tavoitat soihturisteilyllä tai ihastelemalla huviloiden juhlavalaistusta Seitsemän sillan saaristotieltä. Tarkempia tietoja Kokkolan tapahtumista löydät KP24 tapahtumakalenterista ja Kokkolan tapahtumakalenterista sekä Kulttuuri-Kokkola facebook sivulta

Sivun alkuun

Päivitetty 13.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta