Olet tässä

Teatteri- ja tanssitaide

Kokkola on perinteikäs teatterikaupunki, jossa on tarjolla korkeatasoista näyttämötaidetta niin ammattilaisten kuin harrastajienkin esittämänä.

Kokkolan kaupunginteatteri
Kokkolan kaupunginteatteri toimii tunnelmallisessa Vartiolinnassa (Torikatu 48). Kaupunginteatteri esittelee ohjelmistoaan kotisivuillaan, joihin pääset oheisesta linkistä. 

Harrastajateatterit
Kokkolassa toimii kolme säännöllistä ohjelmistoa ylläpitävää harrastajateatteria, joista kaksi on jo yli satavuotiaita.  Vuonna 1894 perustettu Karleby Ungdomsförening (KUF) ylläpitää toimitalollaan Jungsborgilla (Poikkikatu 8) ruotsinkielistä harrastajateatteria, joka kunnostautuu jokatalvisen revyynsä lisäksi myös lasten ja nuorten teatteritoiminnallaan. Vuonna 1907 perustetun Ykspihlajan Työväen Näyttämön (YTN) kotinäyttämönä toimii Ykspihlajan toimitalo (Satamakatu 40). Monipuolisen ja tasokkaan ohjelmistonsa lisäksi näyttämö on myös aktiivinen toimija lasten ja nuorten teatteriharrastuksen piirissä. Teatteri Iltatähdessä (Pitkänsillankatu 1-3) toimiva Kokkolan Iltanäyttelijät ry tarjoaa vuosittain useita omia ensi-iltoja. Lisäksi keskeisellä paikalla sijaitseva Teatteri Iltatähti toimii myös useiden vierailuesitysten näyttämönä. Myös Iltanäyttelijöillä on omia nuorisoryhmiä ja kurssitoimintaa harrastajateatterista kiinnostuneille.

Kolmen kaupungissa toimivan harrastajateatterin lisäksi myös Kokkolan maaseudulla on teatteriharrastusryhmiä, jotka valmistavat esityksiä ja tarjoavat kuntalaisille mahdollisuuden teatteriharrastukseen Ullavassa Teatteri Pystymehtä, Kälviällä Iloinen Teatteri ja Teatteri Huvin Vuox sekä Lohtajan Harrastajanäyttelijät.  Lisätietoja toimivista harrastajateattereista löytyy eViljo.fi -sivuilta. 

Tanssitaidetta ja harrastustoimintaa tanssin parissa
Kokkolan Talvitanssit on kansallisestikin huomattava nykytanssin esittelytilaisuus, joka järjestetään vuosittain. Talvitanssien lisäksi voi Kokkolassa nauttia tanssista Keski-Pohjanmaan Konservatorion Balettiopiston näytöksissä. Tanssitapahtumien kuten muidenkin tapahtumien aikataulutiedot löydät seuraamalla verkkopalvelumme KP24 -tapahtumakalenteria ja Kokkolan kaupungin tapahtumakalenteria sekä kulttuuri-Kokkola facebook sivuilta.  Kokkolassa toimii myös useita tanssi- ja liikuntataidejärjestöjä, jotka tarjoavat liikunnallista harrastustoimintaa kaiken ikäisille. Lisätietoja näistä yhdistyksistä löydät eViljo yhdistysrekisteristä

Tanssitaiteen opetus
Lapsille ja nuorille suunnattua tanssitaiteen opetusta Kokkolassa tarjoavat Keski-Pohjanmaan Konservatorion Balettiopisto sekä Kokkolan seudun opisto. Tanssiopetusta tarjoavien oppilaitosten kotisivuille pääset oheisista linkeistä. 

Sivun alkuun

Päivitetty 6.5.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta