Olet tässä

Drake Arts Center -Taiteilijaresidenssi

Drake Arts Center on kansainvälinen taitelijaresidenssi, joka sijaitsee Kokkolan vanhankaupungin, Neristanin sydämessä. Residenssi tarjoaa vierailevalle taitelijalle asuintilat noin 40 m2 puutalossa, Kotimuseon pihapiirissä. Oleskelujaksojen pituus vaihtelee viikosta kuuteen kuukauteen.

Taitelijaresidenssi sijaitsee osoitteessa Läntinen Kirkkokatu 20, vanhassa, kunnostetussa puutalossa Kokkolan vanhankaupungin sydämessä. Asuintila käsittää makuuhuoneen ja tupakeittiön sekä WC/suihkun. Keittiön varustukseen kuuluu astiasto, jääkaappi, pakastin, hella, kahvinkeitin sekä mikroaaltouuni. Asunnossa on vuoteet kahdelle ja iso työpöytä. Asukkaan käytössä on polkupyörä. Tupakeittiötä voi halutessaan käyttää työtilana sikäli kun työ soveltuu tilaan. Esimerkiksi maalaus- ja veistotyöhön tarvittavat työtilat myönnetään Pohjoismaiselta Taidekoululta.

Residenssi sijaitsee viehättävällä tontilla Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa. Residenssin pihapiirissä on vanhaa kaupunkiasumista esittelevä Draken kotimuseo ja ympärillä laaja puutalokaupunginosa. Residenssin keskeisen sijainnin ansiosta kaupungin keskeiset palvelut ovat residenssiasukkaalla käden ulottuvilla.

Sivun alkuun

Päivitetty 29.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta