Du är här

Drake Arts Center Konstnärsresidens

Drake Arts Center är ett internationellt konstnärsresidens beläget i Karleby, i hjärtat av Neristan. Residenset erbjuder en bostad på cirka 40 m2 i ett trähus, i anslutning till Drakes museum, för gästande konstnärer. Residensperioderna varierar från en vecka till sex månader.  

Konstnärsresidenset finns på Västra Kyrkogatan 20 i ett gammalt, renoverat trähus i Karleby, i hjärtat av Neristan. Bostaden består av ett sovrum, kokvrå och ett badrum med dusch. Köket är utrustad med servis och kokkärl, kylskåp, frys, spis, kaffekokare och mikrovågsugn. I bostaden finns bäddplats för två personer och ett stort arbetsbord. Tillgång till cykel finns. Kokvrån kan även utnyttjas som arbetsutrymme beroende på arbetets art. Utrymmen för exempelvis måleri- och skulpturarbeten tillhandahåller Nordiska Konstskolan.

Residenset ligger på en charmig tomt i Karlebys gamla stadsdel, Neristan. På gården finns Drakes hus, ett museum med exempel på livet i gamla stan, och runt omkring breder ett stort område av gammal träbebyggelse ut sig. Tack vare residensets centrala placering finns all viktig service inom räckhåll.

Upp

Uppdaterad 12.1.2017 | Skicka respons | Skriv ut