Du är här

Kulturutrymmen och förhållanden

Staden har lokaler att erbjuda för kulturella aktiviteter. Lokaler av olika storlek finns att hyra för både uppträdanden och övning.

Snellmanssalen (Vingesgatan 18)
Snellmanssalen är stadens största konsertsal och hemmasal för Mellersta Österbottens Kammarorkester. Det finns plats för 600 personer i salen som vid behov kan delas i två delar med en mellanvägg. Den mindre delen rymmer 300 sittplatser och är en lämplig lokal för konferenser, föreläsningar, kurser och konserter. Information om Snellmanssalen hittar du under länken intill.

Karlebysalen (Salutorget 5)
Karlebysalen är en kongressal som också lämpar sig för kulturevenemang. Salen rymmer upptill 500 personer. Den bakre delen av salen har stigande bänkrader. För mera information och bokning av salen klicka på länken Visit Kokkola och se Kongress Karleby.

Konsertsalen i Mellersta Österbottens konservatorium (Långbrogatan 16)
Konsertsalen i konservatorium har plats för 200 personer på en stigande läktare. Information om konservatoriets lokaler och bokning finns under konservatoriets länk intill.

Drake Arts Center (Västra Kyrkogatan 20)
Drake Arts Center är ett internationellt konstnärsresidens beläget i Karleby, i hjärtat av Neristan. Residenset erbjuder en bostad på cirka 40 m2 i ett trähus, i anslutning till Drakes museum, för gästande konstnärer. Residensperioderna varierar från en vecka till sex månader.

Andra utrymmen
Skolornas lokaler kan kvällstid användas för kulturverksamhet. Bokningen sköts av staden bildningscentral. Information om andra lämpliga lokaler för kulturverksamhet ges av Karleby Turism Ab och stadens kulturbyrå.

Upp

Uppdaterad 6.5.2020 | Skicka respons | Skriv ut