Olet tässä

Palveluliikenne

Kokkolan kaupungin palveluliikenne/taksibussi on kaikille avointa joukkoliikennettä. Henkilökohtaiseen palveluun ja liikuntarajoitteisten kulkumahdollisuuksiin on panostettu perinteistä joukkoliikennettä enemmän. Kalustona on matalalattiainen pienoisbussi, jossa kuljettajan lisäksi matkustajien apuna on avustaja. Reitit ovat periaatteessa kiinteitä, mutta niihin voidaan tehdä poikkeamia aikataulun sallimissa puitteissa. Poikkeamissa erillinen tilaus on tehtävä hyvissä ajoin numerosta 0400 799 480. Matkasta peritään normaali kaupunkiliikenteen hinta, mikä perustuu matkan pituuteen.  Esimerkiksi alle 6 kilometrin matkalla yhdensuuntaisen matkan hinta on 3,30 euroa.

Palveluliikenne on käytettävissä maanantaista perjantaihin lukuun ottamatta arkipyhiä sekä joulu- ja juhannusaattoja klo 8.00- 16.00 välillä. Reitit kattavat suhteellisen hyvin koko (vanhan) Kokkolan alueen kyläalueet mukaan lukien. Reitit ovat meno-paluureittejä ja ne on aikataulutettu niin, että asioimisaikaa jää keskustassa noin yksi tunti. 

Kiinteiden reittien lisäksi viikonpäivästä riippuen käytettävissä on vapaasti tilattavaa aikaa päivittäin 1-4 tuntia. Vapaasti reititettävä liikennöinti tapahtuu lähinnä keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä. Erillinen tilaus on tehtävä hyvissä ajoin aiemmin mainitusta kutsunumerosta. Reitit ja aikataulut ovat voimassa toistaiseksi. 

Palveluliikenteestä voi kysellä tilausnumerosta 0400 799 480 tai kaupungin perusturvan vammaispalvelusta, puh. 040 8065 114 ja 040 8065 244

Palveluliikenteen vakioreittien numerointiajopäivä
1.   Kauko - Rödsö - Keskusta   to
2.   Vitsari - Kaustari - Ventus - Keskusta   ma
3.   Vitsari - Vessi - Keskusta   to
4.   Runttujärvi - Hassinen - Sokoja - Keskusta   to
5.   Kaustari - Ventus - Isokylä - Keskusta   ti ja pe  
6.   (Halkokari) - Kiviniitty - Hakalahti - Keskusta   pe   
8.   Ykspihlaja - Koivuhaka - Mesilä - Keskusta   ti ja pe   
9.   Öja - Kvikant - Keskustake   

Palvelulinjan liikennöinnistä vastaa Dahl Citybus Oy, puh. (06) 8229 024.

Sivun alkuun

Päivitetty 19.9.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta