Olet tässä

Jalkakäytävien talvikunnossapitomääräykset

Tekninen lautakunta on hyväksynyt jalkakäytävien talvikunnossapitomääräykset 8.11.2005. Tontinomistajan/tontinhaltijan velvollisuutena on poistaa tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä jalankulkua haittaava lumi ja jää sekä huolehtia liukkauden torjunnasta ja tarvittaessa poistaa jalkakäytävälle tai sen viereen kertyneet lumivallit. Liittymien aukaisu kuuluu kiinteistön omistajalle.

Talvikunnossapitomääräyksissä on katukohtaisesti liikenteen tarpeet huomioon ottaen määrätty tontinomistajan kunnossapitovelvollisuudesta seuraavasti:

I luokka (punainen väri)
II luokka (sininen väri)
III luokka (värittämätön osa)

Käytännössä luokittelu tarkoittaa, että I luokassa on tiukimmat määräykset, II luokassa annetaan tiettyjä helpotuksia ja III luokassa tontinomistajan ei tarvitse osallistua talvikunnossapitoon.

I luokka (punainen väri)
Aamuisin ja tarvittaessa päivän kuluessa muulloinkin on jalkakäytävä puhdistettava liikennettä haittaavasta lumesta. Lumisateen aikana jalkakäytävällä on pidettävä avoinna riittävän leveä kulkutie. Lumet on kuljetettava jalkakäytävältä pois viimeistään lumisateen jälkeisen arkivuorokauden aikana.

II luokka (sininen väri)
Jalkakäytävällä on pidettävä avoinna riittävän leveä kulkutie. Lumivallit on tarpeen mukaan poistettava jalkakäytävältä ja sen viereltä, mikäli ne haittaavat liikennettä tai estävät näkyvyyttä. Linja-autopysäkille on oltava riittävät pääsytiet ja viittä metriä lähempänä suojatietä ja risteystä kinos ei saa olla puolta metriä korkeampi.

I ja II luokissa jalkakäytävä on hiekoitettava liukkauden torjumiseksi.

Sivun alkuun

Päivitetty 14.11.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta