Olet tässä

Myyntitoiminta yleisillä alueilla

Jäätelö-, grillikioski tai muu vastaava

Jäätelö-, grillikioskin tai muun vastaavan sijoittaminen yleiselle alueelle vaatii maanomistajan luvan. Luvan myöntää kaupunkiluvituksessa lupatarkastaja. Lupa on maksullinen. Hakemuksen voi jättää Kokkolan sähköisessa asiointipalvelussa. Ennen hakemuksen jättämistä hakijan tulee selvittää Kokkolan Energialta sähkön käyttömahdollisuus.

Kauppatorin kioski- ja myyntipaikoista vastaa torivalvoja puh. 044 7809 899.

Ulkokahvila tai -ravintola

Ulkokahvilan tai -ravintolan sijoittaminen yleiselle alueelle vaatii maanomistajan luvan.  Terassit, jossa ei ole kiinteitä rakenteita luvan myöntää kaupunkiluvituksessa lupatarkastaja. Hakemuksen voi jättää Kokkolan sähköisessa asiointipalvelussa.

Terassit, jossa on kiinteitä rakenteita luvan myöntää maapolitiikkapalveluissa kaupungingeodeetti. Lupaa voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Terassit, joissa on kiinteitä rakenteita vaatii myös rakennusvalvonnan toimenpideluvan. Toimenpidelupaa voi hakea vasta, kun on maanomistajan lupa terassin sijoittamiselle.

Hakemusta varten tarvittavat tiedot:

◾lupaa hakevan yrityksen nimi ja osoite
◾liikkeenharjoittajan yhteys- ja laskutustiedot
◾asemapiirustus, josta ilmenee terassin sijoittuminen yleiselle alueelle
◾pohjapiirros terassista, johon tulee merkitä terassin mitat (pituus ja leveys), kalusteiden sijoittelu, kulkureitit ja sisäänkäynnit. Merkitse pohjapiirrokseen myös jalankululle vapaaksi jäävän katualueen leveys. Jalkakäytävän vapaan kulkuväylän leveyden tulee kuitenkin aina olla vähintään 150 cm.

Sivun alkuun

Päivitetty 17.7.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta