Olet tässä

Yleisen alueen käyttölupa tapahtuman järjestämiseen

Kaikki tapahtumat tarvitsevat alueen omistajan luvan. Luvan antaja riippuu siitä, kenen omistamalla maalla tapahtuma järjestetään. Jos tilaisuus halutaan järjestää Kokkolan kaupungin omistamalla yleisellä alueella, esimerkiksi puistossa, kadulla tai torilla, lupaa haetaan Kokkolan kaupungilta. Alueen käyttölupaa suositellaan hakea hyvissä ajoin.

Osa muista tarvittavista luvista kuten poliisin-, pelastuslaitoksen- tai anniskeluluvat edellyttävät useimmiten, että alueen käyttölupa on kunnossa. Yleisen alueen käyttölupaa tapahtuman järjestämiseen haetaan Kokkolan sähköisen asiointipalvelun kautta. Lupa on maksullinen.

Lupa tarvitaan ulkoilmatapahtumaa varten esimerkiksi silloin, kun tapahtuma rajaa yleistä käyttöä tai tapahtuma edellyttää toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai tarvitaan erityisiä liikennejärjestelyjä.

Lupaa ei tarvita esimerkiksi, jos tapahtuma ei rajaa yleistä käyttöä ja on lyhytaikainen tai esim. yksityishenkilön järjestämä pienimuotoinen tilaisuus esim. merkkipäivä, polttarit tms.

Huom! Mikäli tapahtumaa varten halutaan vuokrata kaupungilta penkkejä, kukka-astioita tai muita palveluita, tulee siitä ilmoittaa kaupunginpuutarhurille viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Sivun alkuun

Päivitetty 3.2.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta