Du är här

Aktiviteter i Karleby under höstlovet

10.10.2018

Nästa vecka har skolorna i Karleby höstlov. Under veckan ordnas för såväl små som lite större barn och ungdomar möjligheten att delta i mångsidiga aktiviteter på olika håll i Karleby.

Under höstlovsveckan ordnas det varierande aktiviteter i stadens ungdomslokaler och -gårdar. I ungdomslokalen i Lochteå ordnas bland annat en kväll för elever i årskurs sju där man kan spela ishockey och laga mat. Dessutom görs en utflykt till Kalarannan Kota. I Storträsk ungdomsgård kan man piffa upp smörgåsar och lågstadieelever har kvällsjippo. I Halkokari ungdomsgård får man lära sig grunderna i biljard och tävla också.

I Kippari Hall får man spela fotboll från måndag till fredag kl. 12–15. Dessutom finns det lediga spelturer också i Hållhagens idrottshall, Karleby Idrottsgård, Kelviå fritidshus och Maininki i Lochteå.  För barn under skolåldern och deras föräldrar ordnas Familjeskoj i Hållhagens idrottshall både lördagen den 13 och den 20 oktober samt i Björkhagens skolas sal måndagen den 15 oktober.

Skolelever har möjlighet att åka skridsko gratis i Best-Hall Areena under de tider som hallen är öppen för allmänheten 15-19 oktober. Flera sådana tider för skridskoåkning med eller utan klubba erbjuds under höstlovsveckan. I Badcentret Vesiveijari får 5–15-åringar simma för 2,50 euro och studerande för 3,50 euro under höstlovsveckans måndag till fredag kl. 11−15. I bowlinghallen kan skolelever bowla för 8 euro i timmen per bana från måndag till fredag kl. 12-17.

Även biblioteken erbjuder höstlovsprogram. Biblioteket i Lochteå har kvällsbibliotek för årskurserna 1-3 och biblioteket i Kelviå för årskurserna 4-6. I huvudbibliotekets program finns en rim- och musikstund för barn under tre år samt en trespråkig sagostund och en brädspelsklubb.

Olika aktiviteter ordnas också bl.a. av Kieppi, 4H-yhdistys och Taito Keski-Pohjanmaa/Kankuri. Karleby Konståkning ordnar konståkningstävlingen Jackson Haines Memorial Cup. Det är fritt inträde till tävlingen. 

Mer information om dessa och många andra aktiviteter under höstlovet finns i bifogade program som sammanställts av stadens idrotts-, ungdoms- och kulturtjänster. Det lönar sig att kolla i programmet vilka aktiviteter som kräver förhandsanmälan.

Kom ihåg att också utnyttja stadens idrottsanläggningar och friluftsleder om vädret det tillåter!

Upp

Uppdaterad 10.10.2018 | Skicka respons | Skriv ut