Olet tässä

Järjestyssäännöt - Ohjeet uimassa kävijöille

Siisteyden ja jokaisen viihtyisyyden vuoksi on Uintikeskuksessa noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Uintikeskukseen tullessaan alle kahdeksanvuotias tai uimataidoton (uimataito alle 25 m) lapsi pääsee uimaan vain yli viisitoistavuotiaan ohjauksessa.
  Lasten vanhemmilla on aina vastuu lapsesta. Kuluttajaviraston ohje Dno 200/52/3709.
 2. Tarttuvaa tautia sairastavilta on pääsy kielletty uintikeskuksen puku-, pesu-, sauna- ja allastiloihin.
 3. Maksettuaan uimahallimaksun asiakas saa kortin, jonka avulla pukukoppi lukitaan ja avain otetaan mukaan.
 4. Uintikeskuksessa on käytettävä asianmukaista uima-asua. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää saunassa oltaessa eikä peseytymisen aikana. Kun ihminen hikoilee saunassa uima-asu päällä, ei suihku riitä hien, ihosta irtoavan lian ja bakteerien poistamiseen uimapuvusta sekä iholta. Uima-asu väännetään kuivaksi pesuhuoneessa, ei pukuhuoneessa. Shortsien ja uimashortsien käyttö on kielletty hygieniasyistä.
 5. Uintivaippojen käyttö on hygieniasyistä ehdottomasti kielletty.
 6. Ennen altaaseen ja saunaan menoa peseydytään kunnolla ilman uima-asua ja saunan jälkeen käydään suihkussa, jonka jälkeen vasta puetaan uima-asu päälle.
 7. Altaisiin mennessä hiukset tulee kastella tai käytetään uimalakkia. Pitkät hiukset sidotaan kiinni.
 8. Altaiden reunoilta ei saa hyppiä. Hyppyaltaasta noustaan rappusia ylös.
 9. Terapia-altaassa saa kerralla olla  max. 10 henkilöä.
 10.  Vesiliukumäestä lasketaan yksi kerrallaan jalat edellä.
 11. Tupakoiminen ja purukumin käyttö on kielletty Uintikeskus VesiVeijarissa. Allastiloissa ruuat, juomat ja jäätelöt ym. nautitaan ainoastaan märkäkahviossa. Alkoholin tuominen tai alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen on Uintikeskuksessa kielletty.
 12. Uimahallista poistuttaessa vuokratut pyyhkeet ja uimapuvut palautetaan kassalle.
 13. Jokainen käyttäjä on uintikeskuksessa omalla vastuullaan ja vastaa itse vaatteiden ja muun omaisuuden säilyttämisestä uintikeskuksen tiloissa. Uintikeskus ei vastaa kadonneesta omaisuudesta eikä ole löytötavaralain mukaan vastuullinen säilyttämään alle 20 e arvoisia löytötavaroita. Arvotavarat toimitetaan poliisille.
 14. Valokuvaaminen on kielletty. Mikäli haluat kuvata esim. lapsiasi, pyydä lupa valvojilta. Taustalla ei kuitenkaan saa näkyä ulkopuolisia henkilöitä.
 15. Henkilökunnan antamia järjestystä ja turvallisuutta koskevia ohjeita ja määräyksiä on noudatettava. Henkilökunnalla on oikeus poistaa uintikeskuksesta henkilö, joka rikkoo tätä sääntöä. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata määräaikainen porttikielto, jonka uinninvalvoja harkinnan mukaan antaa.

Sivun alkuun

Päivitetty 1.4.2016 | Lähetä palautetta | Tulosta