Du är här

Ordningsregler - Föreskrifter för simmare

Med tanke på renligheten och allas vår trivsel, bör följande regler iakttas i badcentret.

 1. För den som har någon smittosam sjukdom är det absolut förbjudet att besöka badcentret. Personalen har rätt att förbjuda tillträde till bassängen om de misstänker någon smittosam sjukdom.
 2. Efter att ha betalat simhallsavgiften får besökaren ett kort som fungerar som lås till klädskåpet. Nyckeln tas med.
 3. Ändamålsenlig baddräkt ska användas i badcentret. Baddräkten får inte användas i bastun och inte heller då man tvättar sig. Baddräkten vrids torr i tvättrummet, inte i omklädningsrummet. Det är förbjudet att använda shorts.
 4. Före bassäng- och bastubesöket ska man tvätta sig ordentligt, efter bastun duscha och först därefter ta på sig simdräkten.
 5. Av hygieniska skäl är det förbjudet att använda simblöjor. 
 6. Även håret bör sköljas eller badmössa användas. Långt hår sätts ihop med hårband.
 7. Fötterna ska desinficeras både då man går till bassängen och kommer därifrån. Besökarnas egna vattenleksaker desinficeras av övervakaren före de tas med i bassängen.
 8. Man får ej hoppa i från bassängkanterna. Trapporna används både då man går ner i bassängen och kommer upp.
 9. I terapibassängen får det samtidigt vara max 10 personer och tiden är begränsad till ca 5 min/person.
 10. Barnens plaskdamm är avsedd endast för småbarn. Barnbassängen är för större barn. Längs vattenrutschbanan får man rutscha endast en i gången och med fötterna före.
 11. Barn under åtta år eller barn som ej är simkunniga (minst 25 m) får besöka badcentret endast i sällskap med en minst 15-årig övervakare eller med skriftligt lov av förmyndare. Konsumentverkets anvisning 200/52/3709
 12. I badcentret bör man alltid uppföra sig sakligt och lugnt. Följ personalens anvisningar. Personalen har rätt att avlägsna den som bryter mot ordningen.
 13. Det är förbjudet att röka och använda tuggummi. I bassängutrymmet får man äta och dricka endast på det begränsade området i samband med caféet. Det är förbjudet att ha med sig alkohol eller att uppträda alkoholpåverkad i badcentret.
 14. Hyrda handdukar och baddräkter returneras till kassan före man far från badcentret.

Upp

Uppdaterad 14.3.2016 | Skicka respons | Skriv ut