Du är här

Rockskola

Aktuellt

Rockskolan startar måndag 7.9.2020

Uppfyll dina musikaliska drömmar på Rockskolan!

Du som är 10-20 år och är bosatt i området runt Karleby, musikintresserad och vill påbörja instrument- eller sånglektioner, då kan Karleby Rockskolan vara det rätta stället!

Här finns studiemöjligheter för både nybörjare och längre hunna.

Estradkonstskolan fungerar under Karleby ungdomsverksamhet och erbjuder mångsidig versamhet på både finska och svenska. På skolan har eleverna möjlighet att fördjupa sig i musik, vara kreativ och lära sig stå på scen. Eleven får lära sig samarbeta med andra i grupp, men även utveckla sina egna musikaliska gåvor.

Skolan är även känd som Karleby Rockskola. På Rockskolan finns årligen ca 140 elever. Skolan har fungerat sedan 1985 och frambringat flera yrkesmusiker under åren.

Skolan har under åren producerat flera större shower och musikaler. Många år har Rockskolan samarbetat med Villa Elba, i augusti har det blivit tradition att ha läger.

Lägret samlar ungdomar från olika länder, musik, dans, teater,konst och gemenskap bidrar till oförglömliga minnen.

Jussi Turpeinen fungerar som verksamhetsledare på Rockskolan. Skolans grundare är Alf Mylläri. Enligt studieplanen tas elevens personliga önskemål och behov i beaktande. Underviningen sker kvällstid, både i grupp och individuellt. Det finns möjlighet att göra kurser och nivåprov i både instrument och teori.

Till undervisningen hör:

  • sånginstrument (gitarr, bas, trummor, saxofon, slagverk..)
  • grundteori i musik
  • tonträffning
  • studioteknik/ inbandning
  • lära sig uppträda


Rockskolan ärver en undervisningsavgift  beroende på mängden av undervisningtimmar  under en termin 100€-170€.

Eleven får själv välja mängden av undervisningstimmar I början av terminen. 

Upp

Uppdaterad 14.8.2020 | Skicka respons | Skriv ut