Olet tässä

Kansainvälisyys ja globaalikasvatus

Kansainvälisyyskasvatuksesta globaalikasvatukseen.

Globaalikasvatus on toimintaa, joka avaa ihmisten silmät ja mielen maailman erilaisille todellisuuksille ja herättää heissä halun toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta. (Ulkoasiainministeriö: Globaaliin vastuuseen kasvaminen, 2010)


Globaalikasvatuksen suunnitelma

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden globaalikasvatuksen suunnitelma (pdf-tiedosto oikealla) täydentää varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion paikallista opetussuunnitelmaa ja viitoittaa kehittämistyötä globaalikasvatuksen saralla. Globaalikasvatuksen toteuttamiseen velvoittavat varhaiskasvatussuunnitelman ja peruskoulun ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmien arvopohjat ja aihekokonaisuudet sekä muun muassa YK:n vuonna 2015 antamat kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030). 

Suunnitelmassa esitellään globaalikasvatusta varhaiskasvatusyksiköissä ja kouluissa yleisellä tasolla ja Kokkolan kaupungin tasolla, globaalikasvatuksen visioita, toiminta-ajatusta, yhteistyökumppaneita ja sen arviointia ja uudistamista pohtien. Suunnitelman tarkoituksena on toimia pohjana ja tukena koulujen globaalikasvatusta toteutettaessa.


Globaalikasvatuksen blogi

Kokkolan koulujen globaalikasvatuksen käytäntöjä, materiaaleja ja kokemuksia on esillä Kokkolan kaupungin globaalikasvatuksen blogissa (linkki oikealla).

Kokkolan kaupungin globaalikasvatuksen blogi on tarkoitettu kaikille teemasta kiinnostuneille tiedotuskanavaksi. Blogissa voimme jakaa kokemuksiamme ja saada lisävinkkejä omaan toimintaamme. Oppilaitostemme globaalikasvatuksen vastuuopettajat viestivät blogin kautta tapahtumista ja ideoista. Blogia ylläpitävät globaalikasvatuksen ohjausryhmän jäsenet. Jos haluat julkaista juttusi, lähetä se kuvan kanssa esimerkiksi osoitteeseen eeva-liisa.kiiskila(at)edu.kokkola.fi.


Kokkolan Maailmankoulu

Maailmankoulu on globaali- ja kehityskasvatuksen tukipalvelu opettajille ja kasvattajille. Maailmankoulu tuo koulumaailmaan kansalaisjärjestöjen tuottamaa ja helposti  hyödynnettävää globaalikasvatusmateriaalia sekä kouluttaa ja auttaa opettajia globaalikasvatuksen toteutuksessa. Tutustu Maailmankouluun oikealla olevan linkin kautta.
                  

Sivun alkuun

Päivitetty 11.3.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta