Olet tässä

Sanataidekoulu Santtu

Yleistä

Haku syksyllä 2020 alkaviin opintoihin

Kokkolan lasten ja nuorten sanataidekoulu Santtu aloittaa syksyllä uudella ryhmällä.
Haku jatkuu edelleen kaikille 2011-2012 syntyneille. Ilmoittaudu pikaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Palauta myös soveltuvuuskysymysten vastaukset.

Santtuun ilmoittaudutaan sähköisellä hakulomakkeellaSoveltuvuuskysymysten vastaukset palautetan käsinkirjoitettuina opistolle postitse tai toimittamalla ne kirjekuoressa opiston postilaatikkoon, joka on opistotalon pääsisäänkäynnin vieressä.  

Soveltuvuuskysymykset löytyvät myös tältä sivulta.

Osoite on Kokkolan seudun opisto, Vaasantie 7, 67100 Kokkola. Kirjekuoreen merkintä Santtu.

Hakulomakkeeseen TÄSTÄ


Youtube-vidoon pääset tästä 

Kokkolan lasten ja nuorten sanataidekoulu Santtu aloitti toimintansa Kokkolan seudun opistossa vuonna 2005.  Opetus pohjautuu taiteen perusopetuksen valtakunnalliseen sanataiteen opetussuunnitelmaan. Sanataidekoulu toimii opiston muusta toiminnasta poiketen vain suomen kielellä. Opetus tapahtuu iltapäivisin ja iltaisin.

Oppilasvalinnat syksyllä 2019 aloittaneeseen ryhmään tehtiin soveltuvuuskokeen perusteella. Koe koostui kirjallisesta tehtävästä ja lyhyestä haastattelusta.


Santtu_Paivi_Pajala.jpg
Kuva: Päivi Pajala

Opetuksen rakenne

Sanataidekoulu on kuusivuotinen. Opetus alkaa yleensä perusopetuksen toiselta tai kolmannelta vuosiluokalta.

Kolmena ensimmäisenä vuonna opetusta on kerran viikossa iltaisin kaksi oppituntia, yhteensä 66 tuntia. Kahtena seuraavana vuonna oppitunteja on pääsääntöisesti kolme kerran viikossa, yhteensä 99 tuntia. Viimeisen vuoden aikana itsenäisen työn osuus lisääntyy.

Santussa saa tutustua kirjoittamiseen satujen ja tarinoiden, sanaleikkien ja riimittelyjen kautta. Opetus laajentaa ja syventää sanallista ilmaisua ja tukee peruskoulun äidinkielen opetusta sekä antaa mainiot eväät myös jatko-opintoihin.
Ensimmäisenä vuonna keskeiset sisällöt liittyvät esim. iloon, leikkiin, vuorovaikutukseen, maailman jäsentämiseen, kansansatuihin ja runoihin. Oppilas saa tutustua sanailuun leikkimielisesti ja kokea löytämisen ilon!
Opintojen edetessä perehdytään kirjoittamiseen monipuolisesti, kun tutustutaan teatteri-ilmaisuun, kuva- ja musiikkitaiteeseen sekä radio- ja lehtityöhön. Myös sähköisen median hallinta kuuluu opetusohjelmaan. Lisäksi museovierailut ja erilaiset retket antavat ideoita omien tarinoiden ja runojen syntyyn.

Opetus järjestetään Kokkolan seudun opiston järjestämissä tiloissa.

Maksut

Sanataidekoulun lukuvuosimaksu on toistaiseksi 1-3 vsk 145 € ja 4-6 vsk 168 €. Se sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Lisäksi oppitunneilla voidaan käydä teatterissa, elokuvissa, museossa ja taidenäyttelyssä ym., joista voi muodostua lisäkuluja. Niistä sovimme kuitenkin aina erikseen.

Eroamiset

Oppilaan huoltajan on ilmoitettava koulusta eroamisesta kirjallisesti. 

Kyselyihin vastaa:
Apulaisrehtori Sixten Sandström 044-7809 532, sixten.sandstrom(at)kokkola.fi
Kokkolan seudun opistoSivun alkuun

Päivitetty 4.6.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta