Olet tässä

Kouluruokailu

Tarjoamme peruskoulun oppilaille sekä lukiolaisille jokaisena työpäivänä maksuttoman aterian. Lakisääteistä ja maksutonta kouluruokaa on tarjottu Suomessa jo vuodesta 1948 lähtien.

Koululounaan tulisi kattaa kolmanneksen koululaisen päivittäisestä energian tarpeesta, sen avulla oppilaat säilyttävät vireytensä koulupäivän ajan. Suurin osa oppilaista annostelee ruokansa itse, joten viimekädessä kouluruokailun ravitsemuksellisten tavoitteiden toteutuminen riippuu siitä, mitä oppilas lautaselleen valitsee.

Oppilaille tarjottu ateria sisältää pääruoan, salaatin, ruokajuoman, leipää sekä kasvisrasvapohjaista ravintorasvaa. Leipä on pääsääntöisesti näkkileipää, keiton ja puuron kanssa tarjoamme pehmeää leipää tai sämpylää.

Ruokaa saa aina lisää, ainoastaan kappaletavaroiden annosmäärää on rajoitettu. Lautasmallin mukaan ½ lautasesta täytetään kasviksilla, ¼ perunalla, riisillä tai pastalla ja ¼ pääruoalla.

Keväällä 2007 ruokapalveluyksikkö teki kouluruokakyselyn kaikille peruskoulun ja lukion oppilaille sekä henkilökunnalle. Tuloksien pohjalta pyrimme muokkaamaan ruokalistaa heidän toivomaansa suuntaan niiltä osin kuin se on mahdollista. Yhteiskunnan tukemassa kouluruokailussa ei kuitenkaan voida toteuttaa kaikkia oppilaiden mielihaluja.

 

Maksullisen välipalan tarjoaminen jatkuu

Maksullinen välipala otettiin kokeiluun vuonna 2005 Hakalahden, Länsipuiston, Kiviniityn ja Donnerin kouluilla. Se on saanut mukavan vastaanoton, joten jatkamme edelleen välipalan tarjontaa.

Tuotevalikoimasta ja muista välipalan tarjoamiseen liittyvistä käytännönjärjestelyistä sovitaan koulukohtaisesti. Välipalatarjoilun ajankohta ja valikoimat voivat näin hieman vaihdella kouluittain. Välipalavalikoimasta löytyy vaihtoehto niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Tarjolla on erilaisia leipätuotteita, juomia ja hedelmiä.

Välipalalippuvihkoja saa ostaa keittiöltä. Lisätietoa koulukohtaisesta välipalavalikoimasta, välipalan tarjoilupäivistä ja -ajankohdasta saa kyseisistä kouluista.

Kaikissa ruokailuun liittyvissä asioissa voitte ottaa suoraan yhteyttä toimipisteen ruokapalvelusta vastaavaan henkilöön.


Sivun alkuun

Päivitetty 15.1.2019 | Lähetä palautetta | Tulosta