Olet tässä

Opiskelu kymppiluokalla

Perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokka kuuluu hallinnollisesti Kokkolan aikuislukion alaisuuteen. Kymppiluokan opetus järjestetään päiväaikaan Keski-Pohjanmaan ammattiopiston päärakennuksen tiloissa Kokkolassa Närvilänkadulla.

Kokkolassa kymppiluokalla opiskellaan pääsääntöisesti perusopetuksen yhteisiä oppiaineita ja kymppiluokalla on mahdollisuus kerrata perusopetuksessa opiskeltuja asioita, korottaa perusopetuksen päättöarvosanoja sekä tutustua toisen asteen koulutustarjontaan ja työelämään. Tavoitteena on näin parantaa jatko-opiskeluvalmiuksia.

Perusopetuksen lisäopetusta ei järjestetä lukuvuonna 2017−2018

Opetuspalvelut ei järjestä lukuvuonna 2017−2018 perusopetuksen lisäopetusta, koska odotettavissa oleva hakijamäärä jäisi hyvin vähäiseksi ja 9. luokalta päästötodistuksen saavien oppilaiden sijoittuminen toisen asteen opintoihin on tänä vuonna hyvällä tasolla.

Opetuspalvelujen järjestämä perusopetuksen lisäopetus (10 –luokka) ei ole mukana kevään 2017 perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa, jonka ajankohta on 23.5.—25.7.2017.

Ennen päätöksentekoa asiasta on tehty kartoitus yhdessä perusopetuksen opinto-ohjaajien kanssa ja vaikutuksia on arvioitu yhdessä aikuislukion rehtorin ja perusopetuksen yläluokkien koulujen rehtorien kanssa 2.5.2017.

Jatkossa on tarkoitus vuosittain keväällä arvioida lisäopetuksen järjestämistarvetta seuraavaa lukuvuotta ajatellen. Oletettavaa on, että se käynnistyy uudelleen vuoden kuluttua, ja silloin siihen voivat hakeutua myös tänä vuonna perusopetuksen päättötodistuksen saaneet.


Sivun alkuun

Päivitetty 10.5.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta