Olet tässä

Varhaiskasvatus- ja opetuspalveluille kehittämissuunnitelma vuosille 2018-21

1.6.2018

Sivistystoimelle on laadittu vuosille 2018-21 kehittämissuunnitelma, johon on koottu toimialan seitsemän vastuualuetta. Lisäksi varhaiskasvatus- ja opetuspalveluille on laadittu yhteinen kehittämissuunnitelma vuosille 2018-21. Sivistyslautakunta on hyväksynyt kehittämissunnitelmat kokouksessaan 15.5.2018. Kaupunginhallitus käsittelee kehittämissuunnitelmia kokouksessaan 4.6.

Varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen kehittämissuunnitelmat on aikaisempina vuosina laadittu toisistaan erillisinä asiakirjoina. Uusi kehittämissuunnitelma on sen sijaan yhteinen muodostaen jatkumon varhaiskasvatuksesta esi- ja perusopetukseen ja aina lukiokoulutukseen saakka.

Kehittämissuunnitelma rakentuu neljän teeman ympärille: oppiminen, osaamisen kehittäminen, hyvinvointi ja johtaminen. Oppimista on tarkasteltu pedagogisen jatkumon ja kehittyvien oppimisympäristöjen sekä laaja-alainen osaamisen näkökulmasta.

Jokainen teema sisältää nykytilan kuvauksen, tavoitteen ja toimenpiteiden aikataulun ja arvioinnin. Osa toimenpiteistä on kaikille yhteisiä, osa varhaiskasvatukselle, esi- ja perusopetukselle sekä lukiokoulutukselle erillisiä.

Varhaiskasvatusyksiköt ja koulut laativat omat varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen kehittämissuunnitelmaan pohjautuvat kehittämissuunnitelmansa vuoden 2018 loppuun mennessä.

Sivun alkuun

Päivitetty 1.6.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta