Du är här

Livsmedelstillsyn

Näringsidkare ska ta kontakt med livsmedelstillsynen

  • när de inleder eller avslutar verksamhet i en livsmedelslokal
  • när de planerar att omändra/reparera en livsmedelslokal
  • vid byte av innehavare
  • om du säljer eller serverar livsmedel vid en tillfällig tillställning, ett stort publikevenemang, på torget osv.


Du kan kontakta livsmedelstillsynen

  • om du vill ha tilläggsuppgifter om livsmedelstillsynen
  • om du vill klaga på företag som hanterar livsmedel eller på livsmedel
  • om du misstänker att du fått matförgiftning
  • i frågor gällande egenkontroll

Kontaktinformation av hälsoinspektörernas verksamhetsplatser finns här.

Tilläggsuppgifter om bl.a. livsmedelslagstiftningen, förpackningspåskrifter, tillsatsämnen, osv. finner du på Livsmedelsverkets www-sidor.

Upp

Uppdaterad 2.1.2019 | Skicka respons | Skriv ut