Olet tässä

Toripaikat

Kokkolassa vakituista toritoimintaa voi harjoittaa kauppatorilla sekä kävelykeskustassa. Tori ja kävelykeskusta ovat yleisiä alueita, joilla noudatetaan järjestyslakia.

Torimyynti on sallittua sellaisilla tavaroilla ja palveluilla, joiden välittäminen on yleisten määräysten ja säädösten mukaan laillista. Torimyynnin lisäksi yhdistyksillä, järjestöillä ja vastaavilla on mahdollisuus varata kauppatorilta tai kävelykeskustasta paikka toimintansa esittelyä varten.

Myyntipaikan varaaminen kauppatorilta

Myyntipaikat varataan torivalvojalta (puh. 044 7809 899). Paikan voi varata päiväksi, kuukaudeksi, vuodeksi tai tätä pidemmäksi ajaksi.

On huomioitava, että vuokrasopimus ei koske markkinapäiviä tai muita torilla järjestettäviä suurtapahtumia ja tilaisuuksia, kuten Kokkolan Venetsialaisia. Tapahtumista ja tilaisuuksista ilmoitetaan vuokralaiselle vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Torilla järjestettävien tapahtumien mahdollisista myyntipaikoista vastaa tapahtumajärjestäjä.

Kauppatorilla on rajoitetusti sähköllisiä paikkoja. Sähkön käytöstä tehdään Kokkolan Energian kanssa erillinen sopimus.

Torivalvoja on torilla (kesä–elokuu) ti–la klo 7–14.

Myyjän vastuut

Kauppatorilla torimyyntiä saa harjoittaa maanantaista lauantaihin klo 7-14. Iltatorilla ja erillisillä tapahtumilla on tästä poikkeavat, erikseen ilmoitettavat myyntiajat.

Myyjän vastuulla on omien myyntilaitteiden kuljettaminen paikalle ja paikalta pois vuokrausajan päätyttyä. Myyjä vastaa tuomistaan rakenteista ja niiden mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Myyjä huolehtii itse myymistään tuotteista, niiden laadusta sekä myynnin vaatimista luvista. Kaupunki ei vastaa myytävien tuotteiden laadusta tai niiden myynnin vaatimista luvista.

Torilla on keräyspisteet siellä tuotetulle jätteelle. Jäte lajitellaan niille varattuihin astioihin. Myyjä vastaa myyntipaikan siisteydestä ja huolehtii omasta toiminnastaan aiheutuneista jätteistä ja roskista.

Kesän Iltatorit

Kauppatorilla järjestetään kesä –elokuussa iltatoreja keskiviikkoisin klo 16-21.

Tiedustelut: Kokkolan Matkailuoppaat ry,
Gun Isosalo, puh. 044 936 6486, gun.isosalo(at)gmail.com
Elisa Maunumäki, puh. 040 751 6121, elisa.maunumaki(at)anvianet.fi

Kirpputoritoiminta

Kirpputoritoiminta on mahdollista kesäisin iltatorien yhteydessä.

Kävelykeskustan myyntipaikat

Torikauppaa ja esimerkiksi jäätelön myyntiä voi harjoittaa myös kävelykeskustassa. Paikka on mahdollista varata myös toiminnan esittelyyn.

Myyntiä varten voi vuokrata päiväksi tai koko kesäksi elintarvikemyyntiin tyyppihyväksytyn Kokkola-kojun. Kokkola-kojut ovat siirrettäviä kojuja, joita voi käyttää Kokkolan eri tapahtumissa. Sähkösopimus tehdään erikseen. Kävelykeskustassa kahdeksassa myyntipisteessä on valo- ja voimavirtaa.

Tapahtumien aikana kävelykeskustassa voi myös harjoittaa torimyyntiä. Myyjällä tulee olla tuotteiden myyntiin tarvittavat luvat kunnossa. Kävelykadulta löytyy sähköt, vettä ja äänentoisto. Kokkolan kaupallisessa keskipisteessä myös Purje -esiintymislava on käytettävissä.

Tiedustelut kävelykeskustan myyntipaikoista Kari Moilanen, CB City Kokkola ry, puh 0400 510 940.

Muut paikat

Urheilutalon takana olevalle tapahtumakentälle sekä Urheilutalon ja Suntin väliselle alueelle luvat (muun muassa sirkus- ja tivoliluvat) myöntää Kaupunkiluvituksessa lupatarkastaja.

Hakemuksen voi jättää Kokkolan sähköisessä asiointipalvelussa.

Hinnat

Iltatori

minimimaksu (muuten koon mukaan)4 €


Toripaikat (4 x 4 m)

päivävuokra10 €/vrk(sis. alv 24 %)
kuukausivuokra45 €/kk(sis. alv 24 %)
vuosipaikka200 €/vuosi(veroton)


Kuusimyynti (4 x 8 m) , paikat varataan torivalvojalta

viikkovuokra75 €/vko(sis. alv 24 %)


Markkinapäivät (4 x 4 m)

päivävuokra (sisältää vartioinnin ja sähkön)45 €/vrk(sis. alv 24 %)


Kioskipaikat 72 m²

kuukausivuokra (sisältää sähkön)200 €/kk + sähkö 60€/kk tai kulutuksen mukaan(sis. alv24%)
Kioskin myyntiajat:
ma–la klo 7.00–22.00
su klo 12.00–18.00Tivoli, sirkus sekä muut tapahtumat (Urheilutalon takana oleva kenttä)

päivävuokra200 €/vrk(sis. alv 24%)

Sivun alkuun

Päivitetty 10.1.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta