Olet tässä

Kesätyöt

Kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa sähköisellä lomakkeella 14.1.-28.2.2019. Tänä vuonna kesätyöpaikkoja voivat hakea vuosina 1998-2002 syntyneet nuoret.

Kokkolan kaupunki tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 250 nuorelle. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori saa kaupungilta kesätyöpaikan ja opiskelijat saavat oman alansa työkokemusta.

Vuonna 2018 hakemuksia tuli yhteensä 759. Yhteensä kaupungin eri vastuualueille palkattiin 259 nuorta.

Kaupunkiympäristö palkkasi eniten nuoria eli 168 nuorta. Toiseksi suurin työllistäjä on sivistystoimi 66 työntekijällä ja kolmantena konsernihallinto ja -palvelut, jossa kesällä 2018 työskentelee 25 nuorta.

Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa työelämään

Kesätyötehtäviin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut kesätöitä. Kesätyöntekijöitä palkataan lähinnä erilaisiin avustaviin työtehtäviin.

Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

Opinnoissaan pidemmälle edenneitä tai jo ammattiin valmistuneita taas palkataan tilanteen mukaan vaativampiin työtehtäviin sijaisiksi.

Palkka

Kesätyöntekijöiden tehtäväkohtainen palkka on 1000 euroa/kk.

Koululaiset ja ylioppilaat

  • työsuhteen kesto on kolme viikkoa ja työaika 85 prosenttia alan normaalityöajasta
  • kokonaisansio on noin 668 euroa

Kesätyöhön liittyvää alaa vähintään yhden lukuvuoden opiskelleet

  • työsuhteen kesto on yksi kuukausi ja työaika alan normaalityöaika
  • kokonaisansio on noin 1 124 euroa

Sivun alkuun