Olet tässä

Muut Työllistymismahdollisuudet

Harjoittelupaikat

Oletko kiinnostunut tekemään opiskeluusi liittyvän harjoittelun Kokkolan kaupungilla? Kokkolan kaupunki tarjoaa mahdollisuuden suorittaa käytännön harjoittelutyötä mm. opetus-, sosiaali- ja tekniikan alalla.

Harjoittelupaikkoihin liittyen yhteyttä otetaan suoraan toimialoihin.

Oppisopimus

Oppisopimus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, joka koostuu pääosin työpaikalla tapahtuvasta työharjoittelusta. Oppisopimuskoulutuksessa työssä oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla.

Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta, ja opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa työssäoppimisen ajalta sekä taloudellista tukea tietopuolisen opetuksen ajalta.

Kokkolan kaupunki kouluttaa oppisopimuskoulutuksen avulla pääasiassa omaa henkilöstöään. Oppisopimusmahdollisuuksia voi tiedustella siitä työyksiköstä, jonka toimialaan kuuluvaan ammattiin aikoo kouluttautua.

Siviilipalvelus

Siviilipalvelus perustuu laissa säädettyyn maanpuolustusvelvollisuuteen ja uskonnon- ja omantunnonvapauteen. Sen sisältönä on yhteiskunnalle yleishyödyllinen työ.

Työpalvelu suoritetaan työ- ja elinkeinoministeriön kanssa sopimuksen tehneissä palveluspaikoissa. Palvelusvelvollinen hakee itse työpalvelupaikkaa. Valtakunnallinen palveluspaikkaluettelo ja siviilipalvelukseen liittyvää tietoa löytyy Siviilipalveluskeskuksen verkkosivuilta.

Kokkolan kaupungille voi hakea suorittamaan siviilipalvelustaan ottamalla yhteyttä suoraan toimialoihin.

Sivun alkuun

Päivitetty 9.3.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta