Olet tässä

Patamäkeen on avattu uusi MOBO-kiintorastirata

6.6.2020

Patamäen maastoon on avattu Kokkolan kolmas MOBO-kiintorastirata. Radalla voi suunnistaa joko perinteisen paperikartan tai puhelimeen ladattavan MOBO-sovelluksen avulla. Rata (n. 2,4km) sopii erityisen hyvin suunnistusta aloitteleville ja palvelee myös lähialueen kouluja.

Patamäen maastoon on loppukevään aikana avattu Kokkolan kolmas MOBO-kiintorastirata osana Suomen Suunnistusliiton Koulu kartalle -hanketta. Kokkolan kaupunki tuki hanketta lahjoittamalla puiset rastipaalut ja Kokkolan Suunnistajien jäsenet pystyttivät rastit talkootyönä.

Radan lähtöpaikka on Patamäen pururadan varressa Patamäentien päässä ja rata sisältää lähtöpaikan lisäksi 14 rastia suhteellisen pienellä ja suunnistuksellisesti helpolla alueella. Näin ollen rata sopiikin erityisen hyvin suunnistusta aloittaville ja palvelee myös lähialueen kouluja, mutta se on toki kaikkien suunnistusharrastajien käytettävissä. Radan rastit voi käydä numerojärjestyksessä, jolloin radan pituudeksi tulee noin 2,4 kilometriä, tai rasteja voi kiertää omassa vapaavalintaisessa järjestyksessä.

Radalla voi suunnistaa joko perinteisen paperisen suunnistuskartan tai älypuhelimeen ladattavan ilmaisen MOBO-sovelluksen avulla. Puhelimen MOBO-sovelluksesta näkee kartan rasteineen ja rastinmääritteineen sekä kompassin ja myös rastien leimaaminen tapahtuu lukemalla MOBO-sovelluksella rastipaaluun kiinnitetystä rastikilvestä rastin QR-koodi. Tällöin myös rastivälin väliaika tallentuu puhelimeen.

Kokkolan kaksi aiempaa ja pidempää MOBO-kiintorastirataa sijaitsevat Santahaan ja Sannanrannan maastoissa ja niiden lähtöpaikat ovat Santahaan pururadan lähtöpaikalla ja nuorisokeskus Villa Elban parkkipaikalta lähtevän luontopolun lähtöpaikassa. Yhteensä Suomessa on tällä hetkellä noin 330 MOBO-suunnistusrataa eri puolilla maata.

Lisätietoja MOBO-suunnistuksesta löytyy seuraavilta nettisivuilta:

http://mobo.osport.ee/

https://mobo.suunnistus.fi/

Lisätietoja ja palautetta radasta:

Kokkolan suunnistajat / ratamestari Terho Taarna
p. 0400 761343, terho.taarna@gmail.com

Patamäki_mobo.JPGPäivitetty 6.6.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta