Olet tässä

Kalastus Kokkolassa

Kokkolassa on hyvät mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen merellä, joilla ja järvillä. Kalastus näillä vesialueilla tapahtuu jokamiehenoikeudella (onkiminen ja pilkintä), viehekalastus valtion viehekalastusluvalla ja pyydyskalastus kalastuskuntien sääntöjen nojalla.

Perhonjoki on lohi- ja siikapitoinen vesistö, jossa on oma kalastussääntönsä. Perhonjoen alaosan yhteislupa, retkeilijäkyltein merkitty rannan tuntumassa kulkeva retkeilyreitti sekä viihtyisät taukopaikat luovat hyvät puitteet jokikalastuksen harrastamiseen.

Tämän sivun linkeistä löytyvät kalastuslupajärjestelmät, kalastuksen yleistiedot, kalavedet ja -satamat sekä kalastuskuntien ja -seurojen yhteystiedot.

Perhonjoen yhteislupa-alue

Perhonjoen alaosan vesialueiden omistajat (7 kalastuskuntaa) Alavetelin Pappilankoskesta mereen saakka myyvät yhteislupaa. Joen kalastoon kuuluvat mm. vaellussiika, meritaimen ja lohi. Liitteestä löydät ajantasaisen Perhonjoen alaosan kalastussäännön ja luvanmyyntipaikat.

Hickarön kalastuslaituri

Hickarön kalastuslaituriKalastuslaituri sijaitsee Hickarön rantamotellin vieressä Öjanjärven rannalla. Laiturin läheisyydessä on pysäköintialue, infotaulu, nuotiopaikka ja käymälä. Kalastuslaituri ja palvelut soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi ja myös melojien lähtöpisteeksi. Sijainti kartalla.

Potin kalastuslaituri

Potin kalastuslaituriKalastuslaituri sijaitsee Ykspihlajassa Lahdenperän uimarannan läheisyydessä. Laituri on Potin ja meren välisessä salmessa ja sieltä avautuu näkymä Potin pienvenesatamaan. Potin itärannalla on puistoalue, uimarannalla jätehuolto ja käymälä kesäisin sekä laiturin vieressä intotaulu. Laituri soveltuu liikuntarajoitteisille. Sijainti kartalla.

Vitsarin Shellin kalastuslaituri

Vitsarin Shellin kalastuslaituriKalastuslaituri sijaitsee huoltoaseman takana virtaavan Perhonjoen rannassa. Kalastuslaiturille menevän sillan vieressä on infotaulu, jossa on Perhonjoen ulkoilureitin kartta taukopaikkoineen. Kanoottiranta sijaitsee noin 100 metriä laiturista ylävirtaan. Perhonjoen jäällä kulkee myös moottorikelkkareitti. Sijainti kartalla. 

Sivun alkuun

Päivitetty 21.8.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta