Olet tässä

Autio- ja varaustuvat

Retkeilyreittien varrella ja saaristossa on retkeilijöiden käytössä eritasoisia autio- ja varaustupia. Kohteet soveltuvat päiväaikaiseen retkeilyyn ja osa myös yöpymiseen. Näiltä sivuilta löydät kuvan, kartan ja selostuksen kohteiden varustetasosta.

Jääkärietappitupa

JääkärietappitupaJääkärietappitupa sijaitsee Öjassa Saaristopolun varrella. Tuvan ympäristö on luonnonkaunista metsämaastoa. Alue kuuluu Natura 2000 -alueeseen. Tupa on historiallinen nähtävyys ja sen omistaa Karlebynejdens försvargille rf., josta voi tiedustella opastuksia. Lukitun tuvan pihassa on käymälä, kaivo ja penkit. Alue soveltuu hyvin päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Kalvholmenin autiotupa

Kalvholmenin autiotupaAutiotupa sijaitsee Öjassa Saaristopolun varrella. Läheinen Fingersöflagan-kluuvijärvi kuuluu Kåtölandetin suot Natura-2000 alueeseen. Autiotuvan ympäristö on vaihtelevaa metsämaastoa ja tupa soveltuu hyvin päiväaikaisen retkeilyn taukopaikaksi.Sijainti kartalla

Poroluodon autiotupa

Poroluodon autiotupaPoroluodon pohjoispäässä. Pieni tupa soveltuu päiväaikaisen retkeilyn kohteeksi sekä yöpymiseen. Saaren varustukseen kuuluvat myös sauna, käymälä, infotaulu ja nuotiopaikka. Rantautumispaikka on lahden perukassa aallonmurtajan takana. Pohjoisenpuoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa.
Sijainti kartalla.

Rastimaja

RastimajaKokkolan Ladun omistuksessa oleva varaustupa sijaitsee Trullevin ulkoilureitin varrella. Reitti on ympärivuotisessa käytössä. Pihapiirissä on infotaulu karttoineen, käymälä, jäteastia ja kota. Maja ja kota ovat avoinna hiihtokelien aikaan viikonloppuisin. Kanoottiranta (rantautumispaikka) sijaitsee Rastimajalta n.150 m itään kalliorannalla. Sijainti kartalla.

Remmargrundetin autiotupa

Remmargrundetin autiotupaSkärgårdsrådet – Saaristoneuvoston ylläpitämä pieni autiotupa on Remmargrundetin etelärannalla vähäisen puuston katveessa. Saaren rantautumispaikka on etelärannalla, jonne lännenpuoleisella tuulella rantautuminen voi olla hankalaa. Saaren varustukseen kuuluvat myös infotaulu, grillikatos ja käymälä. Autiotuvassa on myös yöpymismahdollisuus. Sijainti kartalla.

Södra Trutklippanin varaustupa

VaraustupaMerenkulkuhallituksen omistuksessa oleva varaustupa on saaren pohjoispäässä vähäpuustoisella avokalliolla. Tupa soveltuu yöpymiseen pienille ryhmille, varaukset ja avain Villa Elbasta. Pieni venesatama on saaren luoteisrannalla, sisääntulo läheltä pohjoispuoleisen aallonmurtajan päätä. Pohjoisen- ja luoteenpuoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa. Koko saari kuuluu rantojensuojelu- ja Natura 2000 -alueeseen.
Sijainti kartalla.

Tankarin varaustupa

Tankarin infotauluVaraustupa sijaitsee vierassataman läheisyydessä saaren itärannalla. Tupa soveltuu yöpymiseen, varauksia voi tiedustella Kokkola Matkailusta (Kauppakeskus Chydenia). Saaren monipuolisiin palveluihin kuuluvat mm. laavu, hylkeenpyyntimuseo, kesäkahvila, sauna, majoitustiloja, käymälät ja kesäisin jätehuolto (Pidä Saaristo Siistinä ry). Saaren monimuotoiseen luontoon, geologiaan ja vanhaan kalastajakulttuuriin voi tutustua 1,2 km pituisen luontopolun varrella. Saarella tulee liikkua merkityillä poluilla kulutuksen vähentämiseksi. Lintujen pesimäaikana 15.5. – 30.7. pohjoisosan kallioalueella ei tule liikkua. Tankar kuuluu Luodon saariston Natura 2000 –alueeseen. Sijainti kartalla.

Vionharjun autiotupa / Hirvikämppä

Vionharjun autiotupaAutiotupa sijaitsee Ullavassa luonnonkauniilla paikalla Vionnevan soidensuojelualueen pohjoispuolella. Tuvan pihapiirissä on nuotiopaikka ja sauna. Autiotuvalle kulkee Veikko Vionojan koululta lähtevä latureitti. Alue soveltuu hyvin päiväretkien taukopaikaksi sekä yöpymiseen. Vionneva kuuluu Natura 2000 –kohteisiin.
Sijainti kartalla.

Sivun alkuun

Päivitetty 22.8.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta