Olet tässä

Kodat ja kotukset

Kokkolan ulkoilureiteillä ja ympäristössä on eritasoisia kotia ja kotuksia, jotka palvelevat taukopaikkoina ympärivuotisesti kaikkia luonnossa liikkujia. Osa kohteista soveltuu myös yöpymiseen. Näiltä sivuilta löydät kohteiden sijainnit, kuvat ja tiedot varustetasosta.


Haapakosken kotus

Haapakosken kotusKotus sijaitsee Perhonjoen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Kotus on koivikon katveessa rannan tuntumassa, ranta laskeutuu vuolaana virtaavaan jokiuomaan. Kodassa on tulisija penkkien ympäröimänä ja pihapiirissä on nuotiopaikka, pöytä/penkit ja käymälä. Infotaulussa on kartta ja tietoja alueen luonnosta. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla. 


Houraatinmäen kota

Houraatin kotaKota sijaitsee Houraatin kuntoradan varrella noin 50 metrin päässä polun lähtöpaikalta. Kota on kivikkoisessa maastossa nuoren mäntymetsän ympäröimänä. Pysäköintialueelta lähtevä kuntorata on ympärivuotisessa käytössä. Kota soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla. 

 Isonkosken kota

Isonkosken kotaKota sijaitsee Perhonjoen ympärivuotisen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Kota on kauniin Isokosken rannan tuntumassa vanhan voimalaitosraunion vieressä rehevän rantametsän ja kuusikon katveessa. Kodassa on tulisija ja penkit. Kodan pihapiirissä on nuotiopaikka, puulato, pöytä/penkit ja käymälät. Infotaulussa on kartta ja tietoja alueen luonnosta. Kota soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Melojille soveltuva rantautumispaikka sijaitsee 200 metrin päässä kodasta Isokosken yläpuolella joen länsirannalla. Sijainti kartalla.

Koirakarin kota

Kota sijaitsee Koirakarin saaressa Ullavanjärvellä. Kodalle voi poiketa veneellä tai talviaikaan jäätä pitkin. Saari on perinteisen kuutamohiihdon  ja Ullavajärven laturetken kohde. Moottorikelkkareitti kulkee saaren kautta. Sijainti kartalla.

Korvgrävenin kota

Korvgrävenin kotaKota sijaitsee Öjassa Saaristopolun varrella. Kota sijaitsee Metsästysmajan pihapiirissä ruovikkoisen Korvgrävenin rannalla metsäisessä maastossa. Kodan keskellä on tulisija penkkien ympäröimänä. Kota soveltuu taukopaikaksi päiväaikaiseen retkeilyyn. Sijainti kartalla.

Lillpottenin kodat

Lillpottenin kodatSokojan ympärivuotisen ulkoilureitin varrella pienen Lillpottenin lammen rannalla on kaksi kotaa. Kodat ovat lammen itärannalla metsäisessä maastossa. Molemmissa kodissa on tulisijat ja penkit. Pihapiirissä on nuotiopaikka, käymälä ja jäteastia. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla. 

Norra Hamnskäretin kota

Norra Hamnskäretin kotaHuvimajatyyppinen kota sijaitsee Norra Hamnskäretin itärannalla rantautumislaiturin vieressä, kaupungin omistamalla alueella. Alueen käyttöoikeus on vuokrattu Gamlakarleby Segelförening rf:lle, mutta on kaikkien retkeilijöiden käytettävissä. Laituriin pääsee myös purjeveneellä. Norra Hamnskäretin pohjoisosa kuuluu Luodon saariston Natura 2000-alueeseen. Sijainti kartalla. 

Päiväjärven kota

Päiväjärven kotaKota sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Päiväjärven rannalla. Kota on kaislikkoisen rannan tuntumassa osittain soistuneen alueen sekä metsämaaston ympäröimänä. Kodan keskellä on tulisija penkkien ympäröimänä. Kota soveltuu hyvin päiväretkien taukopaikaksi ja kalastajien taukopaikaksi. Kodalta kulkevaa pitkospuureittiä pitkin pääsee noin 150 metrin päässä sijaitsevalle laavulle, jossa on nuotiopaikka. Sijainti kartalla. 

Skatörenin kotus

Skatörenin kotusKotus sijaitsee Öjassa Jåksholmsfjärdenin länsirannalla. Kotus on metsäisessä ympäristössä ruovikkoisen ja rehevän järvenlahden läheisyydessä. Kotuksessa on tulentekopaikka ja laverit. Pihapiirissä on nuotiopaikka ja käymälä. Kotus soveltuu hyvin päiväaikaiseksi taukopaikaksi sekä yöpymiseen. Veneilyreitti kulkee rantautumispaikan vierestä ja kotus on moottorikelkkareitin varrella. Sijainti kartalla.  

Rastimajan kota

Rastimajan kotaRastimaja on Kokkolan Ladun omistama ja ylläpitämä hiihtomaja Trullevin niemellä kaupungin pohjoispuolella. Rastimajalle kulkee ympärivuotisesti käytössä oleva Trullevin ulkoilureitti. Rastimaja ja kota ovat avoinna hiihtokauden aikana viikonloppuisin. Pihapiirissä on infotaulu karttoineen, käymälä ja jäteastia. Rannassa on myös rantautumispaikka melojille. Matkaa majalta rantaan on n.100 m. Sijainti kartalla.

Vähäjärven ampumaradan kota

Vähäjärven ampumaradan kotaKota sijaitsee Ullavassa Pokenharjuntien varrella. Kota on metsäisessä ympäristössä. Etelään aukeaa peltomaisema. Kodan läheisyydessä kulkeva hiihtolatu tehdään talkoovoimin kelien salliessa. Moottorikelkkareitti kulkee noin 500 metrin päästä.
Sijainti kartalla.

 
Äijänsaaren kota

Äijänsaaren kotaKota sijaitsee Perhonjoen ympärivuotisen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Perhonjoen ranta-alue on kaunista kivikkorantaa ja joki virtaa vuolaana Äijänsaaren kohdalla. Kodassa on tulisija ja penkit. Kota soveltuu erinomaisesti päiväaikaisen retkeilyn ja kalastajien taukopaikaksi. Rannan läheisyydessä on nuotiopaikka ja istuinpenkit. Sijainti kartalla.

Sivun alkuun

Päivitetty 6.6.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta