Olet tässä

Laavut

Kokkolan ulkoilureiteillä ja ympäristössä on useita eritasoisia laavuja, jotka palvelevat taukopaikkoina ympärivuotisesti kaikkia luonnossa liikkujia. Näiltä sivuilta löydät kohteiden sijainnit, kuvat  ja tiedot varustetasosta.

Harjukari 

Harjukarin laavuLaavu sijaitsee Marinkaisten kylässä merenrannan läheisyydessä. Pysäköintialue on Kipponpauhantien varrella 100 m laavulta. Laavulla on tulentekopaikka, puulato ja käymälä. Alueella on myös lintutorni. Laavu soveltuu päiväaikaiseksi taukopaikaksi myös suuremmille ryhmille.Ranta-alueet kuuluvat Vattajanniemen Natura-2000 alueeseen. Sijainti kartalla. 

Hällskär

Hällskärin laavuLaavu sijaitsee merenrantakalliolla Hällskärin niemellä. Laavu on kallioalueille tyypillisten kauniiden mäntypuiden lomassa. Laavulla on nuotiopaikka. Harrbådasta lähtevää Rastimajan kautta Poroluotoon saakka kulkevaa jäälatureittiä pitkin pääsee myös laavulle. Rantautuminen veneellä on hankalaa kivikkoisten ja matalien rantojen vuoksi. Sijainti kartalla.

Jussinpauha

Jussinpauhan laavuLaavu sijaitsee Vattajalla Karipolun varrella mäntymetsän katveessa. Karipolun lähtöpisteet ovat pohjoisen suunnassa Vattajan uimarannalla uimarannalla ja etelässä Kilpipakassa. Laavulle pääsee myös Ohtakarintien vieressä olevalta levennykseltä lähtevää polkua pitkin. Laavun läheisyydessä on lintutorni ja Vatunginjärven luontopolku. Sijainti kartalla.

Kapularämeen laavu

Laavu on Alikylällä Lähdenevan soidensuojelualueelle johtavan metsätien varrella. Talvisin kelien salliessa latureitti kulkee laavun kautta. Soveltuu päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Läheinen Lähdeneva kuuluu Natura 2000 –alueisiin.

Kirkonmäki

Kirkonmäen laavuLaavu sijaitsee Kirkonmäen urheilukentältä lähtevän kuntoradan varrella. Valaistu kuntorata on ympärivuotisessa käytössä. Laavun edessä on nuotiopaikka sekä istuinpenkkejä. Paikka soveltuu hyvin päiväretkien taukopaikaksi ympäri vuoden. Sijainti kartalla.

Köykärinmäki

Köykärinmäen laavuLaavu sijaitsee pysäköintialueen vieressä hiihtomajan takana. Laavun edessä on nuotiopaikka. Valaistu kuntorata on ympärivuotisessa käytössä ja pysäköintialueelta lähtee yhdysreitti Perhonjoen ulkoilureitille. Alueella on myös frisbeegolfrata, skeittipaikka ja infotaulut karttoineen. Sijainti kartalla.

Lahdenkrooppi

Laavu sijaitsee Lahdenkroopin läheisyydessä tien vieressä. Laavulla saa retkeillä muulloin kuin puolustusvoimien ammuntojen aikana. Laavun läheisyydessä on puolustusvoimien teräksinen vartiotorni, joka soveltuu myös lintujen tarkkailuun. Alue kuuluu Natura-2000 verkostoon. Sijainti kartalla.

Långskäret

Långskäretin laavuLångskäretin laavu sijaitsee rannan tuntumassa rantametsän katveessa. Saaren rantautumispaikka on matalassa lahdessa saaren länsirannalla. Pohjoisenpuoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa .Saaren varustukseen kuuluvat lisäksi grillikatos, kompostikäymälä ja sauna. Pääosa saaresta on kalliomännikköä, itärannalla on jyrkkiä kallioita ja pohjoisrannalla on vanha kuusikko. Lintujen pesimäaika 15.4.-31.7. pitää huomioida retkeiltäessä. Sijainti kartalla.

Långviken

Långvikenin laavuLaavu sijaitsee Öjassa Knivsundin ulkoilupolun varrella. Kuusikkometsän katveessa oleva laavu on Långvikenin rannan tuntumassa. Laavun vieressä on nuotiopaikka, sisällä on laverit ja pöytä. Laavu soveltuu hyvin päiväaikaiseksi taukopaikaksi sekä yöpymiseen. Sijainti kartalla.

Maijanaro

Maijanaron laavuLaavu sijaitsee Karipolun varrella Rantapalstan- ja Selkäpauhantien risteyksessä mäntymetsän reunassa. Laavulla on nuotiopaikka ja penkit. Karipolku kulkee Kilpipakasta Vattajan uimarannalle saakka. Laavu soveltuu päiväaikaiseksi taukopaikaksi.
Sijainti kartalla.

Matkuskorpi

Matkuskorven laavuLaavu sijaitsee Matkuskorventien varrella noin 4 km:n päässä Kajaanintieltä. Laavu on korkean kivikkomuodostelman juurella metsäisessä ympäristössä. Alueella on nuotiopaikka, penkit ja käymälä. Laavu soveltuu päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Poroluodonkari

Poroluodonkarin infotauluSuojainen satama on saaren eteläpäässä. Merkitty sisääntuloväylä sekä lännen että koillisen suunnasta. Krunni on ikivanha kalastajatukikohta. Satamassa on infotaulu ja saaren pohjoisosassa vanha loisto sekä mm. jatulintarha. Krunni kuuluu Kokkolan saariston Natura 2000 –alueeseen. Saarella on kesäisin laiduntavia lampaita ympäristönhoitotöissä. Kotieläimet tulee pitää kiinni. Lintujen pesimäaikana 1.5. – 31.7. pohjoisosan kallioilla ja rantaniityillä ei tule liikkua. Puolustusvoimien ammuntojen aikana huomioitava liikkumismääräykset. Sijainti kartalla. 

Päiväjärvi

Päiväjärven laavuLaavu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Päiväjärven länsirannalla. Laavu on rannan tuntumassa nuoren koivikon katveessa noin 150 metrin päässä kodasta. Laavu soveltuu päiväaikaiseen retkeilyyn ja kalastajien taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Repskäret

Repskäretin laavuLaavu sijaitsee saaren länsirannalla rantautumispaikan läheisyydessä. Veneiden kiinnitys lahden pohjoisrannalle kallioon. Lännen ja pohjoisen puoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa. Saaren varustukseen kuuluvat myös grillikatos, käymälä ja kesäisin järjestetty jätehuolto (Pidä saaristo siistinä ry).Saari on pääosin kallioista aluetta. Saari kuuluu kokonaisuudessaan Kokkolan saariston Natura 2000 –alueeseen. Lintujen pesimäaikana 15.4.-31.7. saaren pohjoiskallioilla liikkumista tulee välttää. Sijainti kartalla.

Ristilampi

Ristilammen laavuRistilampi sijaitsee Kälviän ja Kruunupyyn kunnanrajan läheisyydessä Ristinevan soidensuojelualueella. Laavu on kauniilla etelärinteellä avosuon reunassa. Alue soveltuu hyvin päiväaikaisen retkeilyn kohteeksi. Opasteita laavulle ei ole. Sijainti kartalla.

Santahaka

Santahaan laavu Laavu sijaitsee Santahaan kuntoradan lähtöpaikan läheisyydessä. Laavun edessä on nuotiopaikka, penkit ja pöytä. Infotaulussa kartta Santahaka-Harrbåda alueelta ja opasteet Vanhan Kallen kinttupolulle. Alueen ympäristö on mäntykangasmetsää sekä hiekkaharjuista maastoa, kuntorata on ympärivuotisessa käytössä. Laavu soveltuu hyvin kaikenlaiseen ulkoiluun taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Tankar

Tankarin laavuLaavu sijaitsee vierassatamassa saaren itärannalla. Laavussa on nuotiopaikka ja laverit sekä pöytä/penkki ryhmät laavun edustalla. Saaren monipuolisiin palveluihin kuuluvat mm. kesäkahvila, hylkeenpyyntimuseo, sauna, majoitustiloja, käymälät ja kesäisin jätehuolto (Pidä Saaristo Siistinä ry). Saaren monimuotoiseen luontoon voi tutustua 1,2 km pituisen luontopolun varrella. Saarella tulee liikkua merkityillä poluilla kulutuksen vähentämiseksi. Tankar kuuluu Luodon saariston Natura 2000 –alueeseen. Lintujen pesimäaikana 15.5. – 30.7. pohjoisosan kallioalueella ei tule liikkua. Sijainti kartalla.

Valkohieta

Valkohietan laavuLaavu sijaitsee Valkohietan uimarannalla Trullevin niemessä kaupungin pohjoispuolella. Laavu on metsän reunassa, luonnonkauniilla hiekkarannalla. Pysäköintialueella on infotaulu Trullevin ulkoilureitistä. Rannalla on pukukopit, jäteastia ja kompostikäymälä. Sijainti kartalla.

Vähäjärvi

Vähäjärven laavuLaavu sijaitsee Vähäjärven itäpuolella rannan läheisyydessä. Höökintietä ajetaan noin 400 m ja käännytään oikealle rantaan päin. Laavu soveltuu päiväaikaiseen retkeilyyn. Sijainti kartalla.

Sivun alkuun

Päivitetty 6.6.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta