Olet tässä

Nuotiopaikat ja grillikatokset

Kokkolan ulkoilureiteillä ja ympäristössä on useita nuotiopaikkoja sekä grillikatoksia, jotka palvelevat taukopaikkoina kaikkia luonnossa liikkujia. Näiltä sivuilta löydät kohteiden sijainnit, kuvat ja selostuksen varustetasosta.


Haapakosken nuotiopaikka

Haapakosken nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Perhonjoen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Nuotipaikka on koivikon katveessa rannan tuntumassa kotuksen läheisyydessä. Nuotiopaikkaa ympäröi penkit ja sen läheisyydessä on pöytä/penkkiryhmä, infotaulu karttoineen sekä käymälä. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Halkokarin lähirinteen nuotiopaikka

Halkokarin nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Pohjoisen ohikulkutien varrella Halkokarin skeittipaikan vieressä. Nuotiopaikan läheisyydessä on kolme istuinpenkeillä varustettua katosta ja jäteastia. Alueella on ympäri vuoden käytössä oleva kuntorata, laskettelurinne sekä Trullevin ulkoilureitin (12,9 km) lähtöpiste. Alue soveltuu erinomaisesti liikunta- ja ulkoilutapahtumien järjestämiseen sekä vapaa-ajan ulkoilun taukopaikaksi. Soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Sijainti kartalla.

Hickarön nuotiopaikka

Hickarön nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Hickarön rantamotellin vieressä Öjanjärven rannalla. Nuotiopaikan vieressä on kalastuslaituri ja käymälä. Pysäköintialueella on infotaulu, jossa alueen vesistökarttoja. Alue soveltuu päiväaikaisen retkeilyn kohteeksi myös liikuntarajoitteisille ja melojien lähtöpisteeksi. Sijainti kartalla. 

Isonkosken nuotiopaikka

Isonkosken nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Perhonjoen ympärivuotisen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Nuotiopaikka on Isokosken rannan tuntumassa kodan vieressä rehevän rantametsän ja kuusikon katveessa. Pihapiirissä on infotaulu karttoineen, pöytä/penkit ja käymälä. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Melojille soveltuva rantautumispaikka sijaitsee 200 metrin päässä kodasta Isokosken yläpuolella joen länsirannalla. Sijainti kartalla. 

Lohtajan pesäkivet

Kälviän pesäkivet

Pesäkivet sijaitsevat männikköisellä hiekkakankaalla Kälviän ja Lohtajan rajan läheisyydessä. Ne koostuvat isoista siirtolohkareista, jotka ovat sijoittuneet tiiviiksi ryhmäksi. Korkeimmat huiput yltävät jopa 10 metrin korkeuteen. Pesäkivillä on nuotiopaikka, jossa ei ole polttopuuhuoltoa eli kannattaa varata omat puut mukaan. Sijainti kartalla.

Laajalahden luontopolun nuotiopaikka

Luontopolun nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee luontopolun (3,5 km) varrella. Nuotiopaikalla on penkit ja pieni puukatos. Metsä ympärillä on jäkälien ja varpukasvillisuuden peittämää helppokulkuista kuivaa mäntykangasta. Nuotiopaikka soveltuu taukopaikaksi päiväaikaiseen retkeilyyn. Sijainti kartalla. Sijainti kartalla.

Laajalahden uimarannan grillikatos

Laajalahden grillikatosGrillikatos sijaitsee uimarannalla hiekkadyynien ja avohietikoiden ympäröimänä. Pysäköintialueelta kulkee lankkupolku rannalle saakka. Alue soveltuu erinomaisesti taukopaikaksi kaikenlaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Rannalla on käymälä, pukukopit, oleskelukatokset ja jätehuolto kesäisin. Sijainti kartalla.

Långskäretin grillikatos

Lånskäretin grillikatosLångskäretin grillikatos sijaitsee rannan läheisyydessä. Saaren rantautumispaikka on matalassa lahdessa saaren länsirannalla. Pohjoisenpuoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa. Rantautuminen rakennetun kivipenkereen kohdalle. Saaren varustukseen kuuluvat myös laavu, käymälä ja sauna. Sijainti kartalla. 

Långön uimarannan grillikatos

Uimrannan grillikatosGrillikatos sijaitsee Öjan uimarannalla. Grillikatoksessa on tulentekomahdollisuus ja penkit. Uimarannalla on pöytä/penkki ryhmät, pukukopit, käymälä ja jätehuolto kesäisin. Rannalla sijaitsee myös historiallinen korsu/kalastajamuseo. Pysäköintialueella on myös lähtöpisteet Öjan kahdelle ulkoilureitille; Saaristopolulle ja Håkin lenkille. Sijainti kartalla.

Mustankarin nuotiopaikka

Mustankarin nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Mustankarin vierasvenesataman läheisyydessä. Nuotiopaikalla on penkit ja pöytä/penkkiryhmä. Alue soveltuu taukopaikaksi päiväaikaiseen retkeilyyn. Mustankarin kesäravintola on avoinna kesäkaudella. Sijainti kartalla.

Ohtakarin grillikatos

Ohtakarin grillikatosGrillikatos sijaitsee Vattajanniemen kärjessä pysäköintialueella. Grillikatoksessa on tulentekomahdollisuus ja penkit. Pysäköintialueella on käymälä ja kartta Ohtakarista. Saarella on näkötorni, luontopolku, leirikeskus, kalasatama ja kalastusmuseo, kesäisin grilli-baari. Soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Sijainti kartalla.

Palman nuotiopaikka

Nuotiopaikan maisemaNuotiopaikka sijaitsee Palman uimarannan läheisyydessä kallioisella alueella. Pysäköintialueella on ympärivuotisesti käytössä olevan kuntoradan lähtöpiste ja jätehuolto kesäisin. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Punakallion uimarannan nuotiopaikka

Punakallion nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Trullevinnimen länsirannalla olevalla kallioalueella. Nuotiopaikalla on penkit ja jäteastia. Pysäköintialueella on infotaulu Trullevin ulkoilureitistä (12,9 km) ja kesäisin jäteastia. Punakallioilla on pukukopit ja kompostkäymälä. Sijainti kartalla. 

Remmargrundetin grillikatos

Remmargrundetin griillikatosSkärgårdsrådetin – Saaristoneuvoston ylläpitämä grillikatos sijaitsee kalliolla rannan läheisyydessä. Saaren rantautumispaikka on etelärannalla, minne voi olla lännenpuoleisella tuulella hankala rantautua. Saaren varustukseen kuuluvat myös seuran ylläpitämä autiotupa, infotaulu ja käymälä. Remmargrundet on vähäpuustoinen, pääosin kallioinen ja louhikkoinen saari. Sijainti kartalla.

Repskäretin grillikatos

Repskäretin grillikatosGrillikatos sijaitsee kallioisella alueella rannan tuntumassa. Rantautumispaikka on saaren länsirannalla, kiinnitys kallioon lahden pohjoisrannalle grillikatoksen kohdalle. Lännen- ja pohjoisenpuoleisilla tuulilla rantautuminen voi olla hankalaa. Saaren varustukseen kuuluvat myös laavu, käymälä ja kesäisin jätehuolto (Pidä saaristo siistinä ry). Saari kuuluu kokonaisuudessaan Kokkolan saariston Natura 2000 –alueeseen. Lintujen pesimäaikana 15.4.-31.7. ei tulisi liikkua saaren pohjoiskallioilla. Sijainti kartalla.

Skatörenin nuotiopaikka

Skatörenin nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Öjassa Jåksholmsfjärdenin länsirannalla. Nuotiopaikka on metsäisessä ympäristössä ruovikkoisen ja rehevän järvenlahden läheisyydessä. Nuotiopaikan läheisyydessä on myös kotus ja käymälä. Alue soveltuu hyvin päiväaikaiseksi taukopaikaksi sekä yöpymiseen. Veneilyreitti kulkee rantautumispaikan vierestä ja nuotiopaikka on moottorikelkkareitin varrella. Sijainti kartalla. 

Trullevin kalasataman nuotiopaikka

Kalasataman nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Trullevinniemen kärjessä rannan läheisyydessä. Nuotiopaikalla on penkit ja pieni puukatos. Trullevin ulkoilureitti kulkee kalasatamaan saakka ja alueella on myös lintutorni, minkä edustalla on infotaulu karttoineen. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi. Sijainti kartalla.

Vattajan uimarannan nuotiopaikka

Uimarannan nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee uimarannan pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Nuotiopaikka on avonaisella hietikkoalueella ja sitä ympäröi penkit. Pysäköintialueella on käymälä, kartat sekä infotaulut ja luontopolun lähtöpiste. Karipolku (7,3 km) lähtee vieressä kulkevalta lankkupolulta. Sijainti kartalla.

Vessin nuotiopaikka

Vessin nuotiopaikkaVessin nuotiopaikka on Perhojoen ulkoilureitin (13,2 km) varrella Vessin rautatiesillan pohjoispuolella. Nuotiopaikka on rehevän rantapuuston katveessa Perhonjoen kivikkoisen rannan läheisyydessä. Nuotiopaikka soveltuu taukopaikaksi päiväaikaiseen retkeilyyn. Sijainti kartalla.

Äijänsaaren nuotiopaikka

Äijänsaaren nuotiopaikkaNuotiopaikka sijaitsee Perhonjoen ympärivuotisen ulkoilureitin (13,2 km) varrella. Perhonjoen ranta-alue on kaunista kivikkorantaa ja joki virtaa vuolaana Äijänsaaren kohdalla. Nuotiopaikalla on penkit ja sen läheisyydessä on käymälä. Kuusikkometsän katveessa on kota, jossa on tulisija ja penkit. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaisen retkeilyn taukopaikaksi. Sijainti kartalla.


Sivun alkuun

Päivitetty 23.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta